0113-aktuellsikkerhet
0113-aktuellsikkerhet

Bransjen vokser

Fra Aktuell sikkerhet 1/2013: «Det er et faktum at sikkerhetsbransjen neppe ville vært der den er i dag uten bombeattentatet mot Regjeringskvartalet og massedrapet på Utøya.»

Publisert

Det er trist at en slik hendelse var det som måtte til for at sikkerheten i Norge virkelig skulle bli tatt på alvor.

Terrorandlingene 22. juli 2011 har ført til et helt annet sikkerhetsfokus enn hva som var tilfelle tidligere. Fjorårets omsetning i bransjen steg betydelig sammenlignet med året før. Det er synd at ikke nødvendige tiltak var iverksatt tidligere slik at vi hadde vært den grufulle dagen foruten.

Når det gjelder private vekterstillinger, er det lite som tyder på at terrorhandlingene nødvendigvis gir nye arbeidsplasser på sikt. Innen teknikk er imidlertid situasjonen en annen.

Det er nemlig omsetning av tekniske løsninger og tjenester som ga fjorårets største vekst. Årsaken er trolig at terrorhandlingene, spesielt eksplosjonen i Regjeringskvartalet, fikk mange til å våkne. En rekke av disse hadde lenge slurvet med både vedlikehold og fornyelse av utstyr. Vi forventer at ringvirkningene av dette gir ytterligere omsetningsvekst i årene som kommer, slik at sikkerheten når et nivå som gir trygghet.

Gisselaksjonen i Algerie er et nytt eksempel på norsk sikkerhetsbransjes betydning. På vaktsentralen i Stavanger bistår vektere Statoils vaktleder døgnet rundt. I denne utgaven av Aktuell Sikkerhet kan du lese om hvordande varslet Statoil-ledelsen om terroraksjonen, og om hvordan de hjalp selskapets beredskapsgruppe i døgnene som fulgte.

Powered by Labrador CMS