Eliaden 2008 vektere
Eliaden 2008 vektere

De viktige vekterne

Vekterstreiken er over, og lettelsen er stor, ikke bare blant de berørte partene.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Trond Erik Hillestad

Vekterstreiken har rammet mange, problemene har tårnet seg opp på flyplasser, i kjøpesentrene og i bankene. Problemene ville blitt enda mer synlige dersom partene ikke hadde funnet fram til en løsning nå i helgen. Ferietiden står for døren, og mange tusen flypassasjerer ville blitt stående fast på flyplassene, atskillig flere enn dem som ble stående askefast tidligere i år. Minibankene har gått tomme for kontanter. Kjøpesentre, kiosker og butikker har fryktet for sikkerheten i vekternes fravær. Flere steder har de butikkansatte selv måttet ta større ansvar for sikkerheten – kanskje ikke den verste følgen av streiken?

Vi skal ikke her ta stilling til krav og tilbud i kroner, arbeidstid og øre partene imellom. Vekterstreiken har uansett vist oss hvor uunnværlig og viktig gruppe vekterne er blitt i samfunnet. Deler av samfunnslivet går i stå og sikkerheten trues flere steder i vekternes fravær.

Vaktbransjen har utviklet seg til en seriøs bransje med vitale samfunnsoppgaver, og den er sitt ansvar bevisst. Det holder ikke lenger å rope på politi.

Powered by Labrador CMS