0610_aktuellsikkerhet
0610_aktuellsikkerhet

Felles bransjeløft

Optimismen råder i sikkerhetsbransjen om dagen. Om ikke vekterne og deres ledere bokstavelig talt har stilt seg hånd i hånd på barrikadene, så har de i alle fall tonet flagg i enighet om at de i fellesskap må kjempe sammen for et bedre omdømme.

Publisert

Prosjektet Konsensus er nemlig nærmest født på nytt, etter mer eller mindre å ha famlet i blinde i flere år. Under ledelse av Knut Kloster Bjørge skal det bygges bruer mellom arbeidstaker- og arbeidsgiversiden. Målsetningen er å utvikle og styrke relasjonene, kommunikasjonen og samhandlingene. De skal rett og slett i fellesskap finne ut hvilken retning bransjen skal utvikle seg i, hvordan dette kan omsettes i praksis - og ikke minst hvordan budskapet om vakt- og sikkerhetsselskapenes betydning i samfunnet må kommuniseres ut til folket. Det handler om omdømmebygging.

Det skal i tillegg skapes en bevisstgjøring om hvordan bransjens merkevare kan styrkes ved at alle spiller på lag. Det hersker liten tvil om at mange vekteres frustrasjon er stor fordi de ikke føler seg tilstrekkelig verdsatt – i egen bedrift, ute hos oppdragsgiverne eller blant publikum.

– Din bedrift blir ikke bedre om den ikke har konkurranse. Men vi må vite hva vi konkurrerer om, dele kunnskap med hverandre og se framover. Vi må være innovative, slo viseadministrerende direktør Anne Jensen i NHO Service fast, da hun nylig åpnet Konsensus-konferansen foran nesten 40 deltakere.

Og samtidig som partene i bransjen fortsetter sin konstruktive flørting seg i mellom, forbereder Runar Karlsen seg på å innta NHO Service som fagsjef innen vakt og sikkerhet. Han tiltrer den nyopprettede og etterlengtede stillingen på nyåret, og får utvilsomt en svært viktig funksjon. Ikke bare med tanke på at han skal yte service til medlemmene, men også fordi han skal kommunisere bransjens betydning ut til både myndigheter, media og samfunnet for øvrig.

– Det skal ikke være flaut å gå i vekteruniform, sier Karlsen i denne utgaven av Aktuell Sikkerhet.

Han vil blant annet styrke seriøsiteten og den faglige utviklingen. Aktuell Sikkerhet håper dette arbeidet resulterer i mer respekt og en enklere hverdag for vekterne. Statistikk utarbeidet av NHO Service viser nemlig at én av seks vektere i fjor anmeldte vold eller trusler.

La oss håpe at den positive vinden som nå blåser ikke stilner med det første, men fortsetter helt fram til vakt- og sikkerhetsbransjens omdømme blir som fortjent. Så får vi heller tåle at det underveis eventuelt kan bli litt storm i kastene inntil samarbeidsformen mellom arbeidsgiver- og arbeidstakersiden får satt seg skikkelig…

Aktuell Sikkerhet 6/2010

Lederartikkelen er hentet fra Aktuell Sikkerhet nummer 6 2010.

Du kan laste ned hele bladet eller enkeltsider elektronisk her

eller bestille abonnement her.

"
Powered by Labrador CMS