Ønsker sikkerhetsbransjen et møtested?

I den senere tid har enkelte aktører utvist stort engasjement og stor innsats for å få etablert en møteplass for sikkerhet på norsk jord. Målet er å gjenopplive tradisjonsrike Safe-Sec som et treffpunkt for sikkerhetsbransjen i Norge. Hva svarer sikkerhetsbransjen?

Publisert

Så langt har responsen heller vært laber. Sikkerhetsbransjen sitter på gjerdet og forkynner:

Ingen kommer til å besøke messen.

Vi tror at folk kommer, bare arrangementet blir attraktivt nok.

Hvorfor ikke snu problemstillingen på hodet og spørre: Har virkelig den norske sikkerhetsbransjen så lite interessant og spennende å by på? Skjer det så lite i bransjen at tiden ennå ikke moden for å samles igjen etter flere år uten et nasjonalt sikkerhetsarrangement?

Mange av oss har opp gjennom årene besøkt de store sikkerhetsmessene i utlandet, som for eksempel Ifsec i Birmingham og Security Essen i Tyskland. Her drar ikke arrangørene lasset alene.

Mange av utstillerne utviser stor kreativitet og oppfinnsomhet for å trekke til seg et sikkerhetsinteressert publikum.

De er flere enn oss ute i Europa, ja vel, men vi tror faktisk at den norske sikkerhetsbransjen også har mye spennende og nytt å vise fram. Men en liten norsk messearrangør kan heller ikke dra lasset alene, både store og små leverandører må være med som aktive deltakere, ikke som passive tilskuere på gjerdet.

Derfor har vi lyst til å utfordre leverandørene: Hva kan sikkerhetsbransjen selv gjøre for å få til en spennende møteplass på norsk jord?

Vi er av den bestemte mening at det ikke er de besøkendes feil at de uteblir. Vi tror snarere at det er sikkerhetsbransjen som bør kjenne sin besøkelsestid.

Med vennlig hilsen

Jan TveitaRedaktør

Powered by Labrador CMS