0612_aktuellsikkerhet
0612_aktuellsikkerhet

Posisjonerer seg som aldri før

I forrige utgave av Aktuell Sikkerhet touchet vi så vidt innom resultatet av en pågående og heftig flørt mellom blant annet politiet og den private sikkerhetsbransjen. En flørt som forhåpentligvis vil styrke og revolusjonere samarbeidet dem i mellom, i retning av faste og varige selvfølgeligheter.

Publisert

Nå har flørten blitt så heit at partene legger til side litt av hemmeligholdet som preger prosjektet. Sikkerhetsbransjens fagsjef Runar Karlsen i NHO Service vil fortsatt holde enkelte detaljer for seg selv, men forteller om et rapporteringssystem for vektere som det ikke finnes maken til i hele verden. Politiførstebetjent Morten Haukeland applauderer ham, og det samme gjør Haukelands øverste sjef på Sentrum politistasjon i Oslo. Begge ser frem til å kunne utvikle og drive deler av politiarbeidet i hovedstaden med utgangspunkt i sanntidsrapporter som kommer inn fra blant annet vektere og ordensvakter. På sikt vil også andre myndigheter, på en tidsbesparende måte, kunne bruke det samme verktøyet til kontroller og rapportering innenfor sitt fag. Det samme kan også bli tilfelle for blant annet reiselivs- og utelivsbransjen.

Smartelefon-applikasjonen som vekterne skal betjene, er et resultat av en idé som Runar Karlsen kom med for under ett år siden. At politidirektøren – uavhengig av dette - i mellomtiden har erkjent behov for et samarbeid med den private sikkerhetsbransjen, betyr at dørene som mer eller mindre var stengt – nå er satt på gløtt, og vel så det.

Selv om rapporteringssystemet ikke vil gi direkte inntekter til den private sikkerhetsbransjen nå, vil samfunnet garantert legge merke til hvilken samfunnsdugnad de nå involverer seg i. På den måten styrkes omdømmet, noe som indirekte – over tid – vil gi klingende mynt i kassene. Det kan det ikke være tvil om.

Derfor er det viktig at alle vektere og ordensvakter blir flinke til å bruke rapporteringssystemet. På den måten kan den private sikkerhetsbransjen i Norge gjøre seg uerstattelig.

Powered by Labrador CMS