0311_aktuellsikkerhet
0311_aktuellsikkerhet

Ris til egen bak

Frykten for truende og voldelige tyver er en belastning ingen butikkansatte skal måtte oppleve. Det er heller ikke noen mennesker verdig å måtte holde på en tyv i flere timer før politiet kommer.

Publisert

Men slik er dessverre hverdagen for mange i hovedstadens handelsnæring. I den onde sirkelen er det et faktum at kjeltringene er blitt flere og flere, mens de synlige polititjenestemennene ifølge opinionens øyne stadig blir færre.

Og hvem sitt ansvar er det å bryte opp og fjerne denne onde sirkelen?– Politiet! Vil de fleste svare.

Det er imidlertid ikke så enkelt. Handelsnæringen har gjennom lang tid undergravd sine egne behov. Ved å unnlate å anmelde tyverier og naskerier av bekvemmelighetshensyn, har de år etter år laget ris til egen bak. Det er nemlig slik at manglende anmeldelser gir politiet penere statistikker, og på det grunnlaget vil aldri i livet bevilgningene til flere polititjenestemenn øke. Dermed kan næringen i stor grad skylde seg selv for den fortvilede situasjonen som har oppstått.

Det er gledelig at Oslo Handelsstandsforening har tatt grep gjennom en undersøkelse som dokumenterer den voldsomme underrapporteringen. Men nå må også butikkeierne på banen hver for seg. Sørg for å iverksette tiltak som gjør det trygt for betjeningen å anmelde samtlige tyverier og naskerier! Dette vil resultere i langt mer dramatiske tall i politiets statistikker, noe som forhåpentligvis vil vekke de bevilgende myndigheter. På den måten er det mulig å tvinge frem en økning av polititjenestemenn i gatene.

Tiltaket vil trolig koste penger i form av flere ansatte på jobb og økt samarbeid med sikkerhetsbransjen, men det vil garantert være verdt det på sikt!

Lederartikkelen er hentet fra Aktuell Sikkerhet 3/2011

Du kan laste ned hele bladet eller enkeltsider elektronisk her

eller bestille abonnement her.

"
Powered by Labrador CMS