0315-aktuellsikkerhet

Aktuell sikkerhet 3/2015

40-årsjubileum hos Norsk Sikkerhetsforening, stjeling på jobb for å betale gjeld, og lansering av kvalitetsoblaten «Trygg Handel».

Publisert

Aktuell Sikkerhet avdekker sikkerhetsrisiko og – behov og gir faginformasjon om sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

I denne utgaven kan du lese om:

Leder: En god begynnelseDet var mange som satte kaffen i vrangstrupen under jubileumsmiddagen til Norsk Sikkerhetsforening nylig. Der benyttet nemlig Petter Christensen (president 89-90) sin taletid til å hevde at aktivitetsinnholdet i Nosif har stagnert.

" Tidenes Stanley-avtaleStanley Security skal sikre 137 trafostasjoner for Statnett. Den treårige rammeavtalen har en verdi på 92 millioner kroner og er tidenes største enkelt kontrakt inngått av sikkerhetsselskapet i Norge.

Ønsker utredning Osman Ibrahim hevder at vaktvirksomhetsloven mangler målstyring, og at vekterinstitusjonens roller og ansvar må avklares. – Det er mer enn 30 år siden sist det ble gjort en offentlig utredning av vaktvirksomheten i Norge. Det er på høy tid at det gjøres igjen, sier han.

Sprek jubileumsfestNorsk Sikkerhetsforening er slettes ikke rammet av noen 40-årskrise. Snarere tvert i mot. Det beviste jubilanten ved å feire seg selv med faglig påfyll, historisk tilbakeblikk og en middag fylt med fart og spenning.

Terrortrussel på NosifkonferanseMange nordmenn ble redde da PST i fjor varslet forsterket beredskap som følge av økt terrorfare. Dette kom frem under paneldebatten på Norsk Sikkerhetsforenings sikkerhetskonferanse i vår.

Lærlinger i hele Norge227 av landets Securitas-vektere er nå utstyrt med fagbrev i sikkerhetsfaget. Dermed har selskapets satsning på lærlinger de siste årene gitt resultater. Nå jobbes det for å få godkjent opplæringskontoret deres i samtlige fylker, tilvarende den godkjenningen som gjelder for Oslo.

Stjeler på jobb for å betale gjeldUnge ansatte med kredittkortgjeld og forbrukslån er blitt en betydelig trussel for handelsnæringen. Det oppdages stadig flere tyverier og underslag begått av egne ansatte uten styring på egen økonomi.

– Det er ikke politiet som er problemeierenPolitiførstebetjent Morten Haukeland oppfordrer gårdeiere og næringsliv til å stille detaljerte og strenge rav til sine sikkerhetsleverandører. På den måten mener han at mye politikraft kan frigjøres fra oppdrag som vaktselskapene lett kunne løst selv.

Trygghetsoblat for sikkerhetssatsning– Godt gjennomtenkte sikkerhetsrutiner, opplæring av ansatte og tilfredsstillende fysisk sikring. Dette, og mere til, kreves av medlemsbedrifter i Oslo Handelsstands Forening som vil smykke seg med den nye kvalitetsoblaten «Trygg Handel».

En av fem burde aldri vært ansatt– Hvis statistikken vår er representativ, burde en av fem i handelsnæringen aldri vært ansatt. Det sier Hans Erling Stausland i Semac.

Satset nytt på beredskapsøvelseFor første gang i historien har Oslo kommune brukt andre operative ressurser enn brann- og redningsetaten i en beredskapsøvelse. Det skjedde under HarbourEx15, da bypatruljen overtok oppgaver som i en reell situasjon kunne vært avgjørende for liv eller død.

6000 ansatte berøres av omstillingSecuritas AS kutter drastisk i antall lederstillinger for å nå målet om 25 prosent vekst de neste fire årene. Samtlige 6000 ansatte berøres av den enorme omstillingsprosessen som selskapet nå går inn i.

Nå kan fangene sove på mørklagt celle Hønefoss politistasjon har erstattet ti gamle overvåkningskameraer med nærmere 30 nye. Bildekvaliteten og dekningsgraden er ifølge Sjur Tandberg så god at sikkerheten for både ansatte, innsatte og andre besøkende er betydelig hevet.

Krever erstatning etter operaanbudDen norske Opera & Ballett saksøkes etter at de valgte Toma Security AS som vakt- og sikkerhetsleverandør. – Operaen holder tilbake opplysninger som gjør det umulig for oss å kontrollere om anbudskonkurransen foregikk slik loven krever.

Nederlendere lærer sikkerhet i BodøNokas i Bodø lærer nederlandske vekter studenter sikkerhet. Begge parter mener praksisutvekslingen er nyttig.

Fidusprisen flyttesNorSIS har bestemt seg for å ta Fidusprisen hjem. Til høsten velger de åpningen av Nasjonal Sikkerhetsmåned som arena for utdelingen av den høythengende IT-sikkerhetsprisen.

Prisdryss over sikkerhetsfagetGjennom mange år har mange mumlet om at det altfor sjelden kastes glans over personer eller virksomheter som utmerker seg i sikkerhetsfaget. Nå gjør Næringslivets Sikkerhetsråd noe med det. Til høsten inviterer de til storstilt fest og rikelig prisdryss.

FagartikkelOm trygghet i offentlig rom

AdvokatspalteOm de nye reglene for arbeidstid som gjelder fra 1. juli.

Bransjenytt:Nexus åpner i nytt land– Vi skal være foregangsland i datakrim-bekjempelseNoby med ny distribusjonsavtale– God service er en del av vårt DNA Kaba og Dorma med gifteplaner

Faste sider:KalenderSikkerhetsmarkedet

Powered by Labrador CMS