Aktuell Sikkerhet 4/2020 er ute nå

Storm Sikkerhet feiret i fjor 15-årsjubileum med rekordomsetning og bra resultat.

Publisert

Aktuell Sikkerhet 4/2020 er ute nå. Denne utgaven inneholder følgende:

Spennende tider

LEDER: «Parallelt med etableringen av Novus, er det gledelig å registrere at Covid 19 ikke bare representerer pessimisme.»
Les lederartikkelen her

Starter egen vaktsentral

Nærhet til kundene er alfa og omega, ifølge Knut Brende. Nå starter M-16 Akershus Vaktselskap opp egen vaktsentral for å håndtere kundene på Romerike.

– Jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne takke nei til

For å vinne flere kunder i sikkerhetsmarkedet har Solar Norge ansatt Ole Morten Severinsen. Elektrogrossisten ser frem til å nyttiggjøre seg bransjeveteranens kompetanse til prosjekt-oppfølging og relasjonsbygging, samt salg og teknisk støtte.

Vekter på jobb voldtok gjest på utested

En vekter i utelivsbransjen er i Oslo Tingrett dømt til tre år og fem måneders fengsel for å ha voldtatt en gjest. Han må også betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning til offeret.

Disse skal levere alarm- og adgangskontroll til DSS

Caverion trakk det absolutt lengste strået i konkurransen om levering av alarm- og adgangskontrolltjenester til Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon. Også tre andre sikkerhetsselskaper er knyttet til avtalen.

Lykkes med ambisjonene

Da Oneco AS for drøyt to år siden etablerte egen divisjon for sikkerhet, var ambisjonene store. Med en omsetning på rundt 100 millioner kroner og den nylig inngåtte DSS-avtalen, slår de fast at selskapet lykkes.

All time high for Securinord

Jens Christian Helgesen er økonomen som slo seg opp på montering av alarmer, og som i dag driver en solid låsesmedbedrift i Harstad. I løpet av kort tid håper han å utvide med avdeling i Narvik.

– Å bli totalleverandør var rett valg

– Økonomi-bakgrunnen min gjør at jeg er god til å drive butikk, men det er takket være de ansattes fagkompetanse at Securinord AS er blitt en etterspurt låsesmedbedrift. Kombinasjonen sørger for at vi i fellesskap klarer å skape overskudd.

– Taper millioner

De anslår tapt omsetning til seks millioner kroner foreløpig, og har så langt fått igjen 330 000 kroner. PCM Security er blant dem som har brukt ordningen med koronakompensasjon fra staten.

Bransjetap på 200 millioner

68 bedrifter i sikkerhetsbransjen som har søkt om koronakompensasjon, har mistet over 200 millioner kroner i omsetning. De har fått tilbake åtte millioner i kompensasjon.

En av tre frykter korona-konkurs

Mer enn hver tredje NHObedrift i sikkerhets- og beredskapsbransjen frykter konkurs som følge av koronaen. Over halvparten planlegger oppsigelser.

Ble korona-oppsagte: Nå konkurrerer de med tidligere arbeidsgiver

Da Morten Johansen og Marius Elsbak ble koronaoppsagt i Pegasus Kontroll, grep de muligheten til å realisere drømmen om egen virksomhet. Kollega Kjersti Dybvadskog ble raskt med på laget, og i dag er trekløveret i full gang med oppbyggingen av Svinnkompetanse AS.

Utelivsgjest bevisstløs etter halsgrep:

Vekter dømt til fengsel for kvelertak En vekter er funnet skyldig i å ha tatt kvelertak på en utelivsgjest slik at sistnevnte mistet bevisstheten. Hendelsen skjedde bare to måneder etter at den samme vekteren ble strammet opp av en politimann – også da for å ha brukt halsgrep som førte til bevissthetstap.

Utelivsaktører etablerer vaktselskap: – En person kan fylle flere roller

Et nytt, og ikke minst innovativt vaktselskap er under etablering av utelivsaktører i Oslo. John Christian Elden skal lede styret og Dick Hansson er ansvarlig for den daglige driften.

Procuritas med 65 prosent eierskap i Låssenteret

Låssenteret AS er tilført mer enn 200 millioner kroner fra oppkjøpsfondet Procuritas. Det skjedde gjennom en emisjon da det i sommer ble kjent at Ståle Raa-selskapet kjøpte deler av Dormakaba sin virksomhet i Norge.

Oddvar har vært kunde siden starten: – Storm bidrar til gode resultater

Storm Sikkerhet feiret i fjor 15-årsjubileum med rekordomsetning og bra resultat. Svein Erik Fatnes tror at 2020 kan bli enda bedre. Han sier at trofaste kunder gjør at selskapet er der det er i dag – og at noen av dem har vært med helt siden starten.

Utvider med varesikringsprodukter

De selger varesikring sammen med alt det andre som trengs i butikken. Etter at Gateway Varesikring AS gikk konkurs, har Sensorline også begynt å selge produkter de førte.

– Installasjonskostnaden er halvert

H & M har hittil i år installert skybasert adgangskontroll i fem butikker. Sikkerhetssjef Jon Stavnsborg ser store økonomiske fordeler, og håper at kjedens 130 butikker i Norge og på Island utstyres med Salto KS i løpet av noen år.

– Vil tenke mer på sluttbrukeren

– Sikkerhetsbransjen må følge utviklingen, og adgangskontroll kommer til å bli mer preget av digitalisering, tror Jørgen Mæland Opsahl. Den nye sjefen i RCO Security ser for seg en spennende fremtid.

Aktuell Sikkerhet

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Covid-19 – En katalysator for innovasjon og kunnskapsbasert samarbeid

Å si noe om fremtiden mens en krise pågår er risikoatferd. Men vi kan likevel anta at pandemien på et tidspunkt der framme, vil bidra til at en ny normal vil settes i samfunnet. Hva den nye normalen innebærer, er forbundet med høy usikkerhet. Det er en tid før og en tid etter Covid-19.
Osman M. Ibrahim, risk manager, med fast spalte om samfunnssikkerhet.

Lønnsoppgjøret 2020

Lønnsoppgjør generelt, og hovedoppgjøret spesielt, er en spesiell tid for alle i NHO. I år er situasjonen ekstra spesiell. Frontfagets forhandlinger ble avbrutt på grunn av koronasituasjonen i mars og startet opp igjen i august. Deretter følger de andre tariffavtalene i tur og orden utover høsten.
Advokat Hilde Mjønes Nielsen, NHO Service og Handel

FASTE SIDER

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Nytt om navn
Nyheter om folk i bransjen

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Powered by Labrador CMS