Vokser innen sikkerhet:

Per Ove Paulsen (f.v.) og Bjørn Hagen fra Mil Sec besøkte i formiddag Stellan Johansen og Kjell Arne Giske i Oneco. De fire legger nå siste hånd på avtalen før Mil Sec blir en del av Oneco.

Oneco kjøper Mil Sec

For mindre enn to år siden kom Oneco inn i bransjen som et friskt pust med sin nyopprettede sikkerhetsavdeling. Etter å ha lykkes godt med elektronisk sikring og lås, kjøper de nå Mil Sec AS for videre vekst – også innen fysisk sikkerhet.

Publisert

– Kjøpet av Mil Sec AS understreker at vi mener alvor med vår satsing innen sikkerhet. Både Mil Sec sine og våre produkter er kompletterende, fastslår Stellan Johansen.

Han er divisjonsleder IKT i Oneco Technologies. Selskapet, som er en del av Oneco-konsernet, etablerte egen divisjon for sikkerhet høsten 2018. Flere nøkkelpersoner med mangeårig bransjeerfaring er ansatt etter den tid, og en rekke kontrakter er vunnet.

– Vi vil være en totalleverandør av produkter og tjenester. Fra før er vi suverene når det gjelder teknikk. Nå får vi med oss de i Norge som vi mener at besitter markedets beste ekspertise innen fysisk sikring. Med Mil Sec som en integrert del av Oneco Sikkerhet vil vi representere en større del av hele verdikjeden. For begge parter innebærer det å bli én enhet en enorm styrke, sier Johansen.

Den største prestisjejobben Oneco er i gang med i dag, er Livsvitenskapsbygget for Statsbygg i Oslo. Sikkerhet, blant annet med lås og beslag, er blant mange fagområder de bidrar med der.

Teknikken som han sikter til er i vesentlighet ITV-systemer, alarmer og adgangskontroll, lås og beslag.

– Dette styrkes ytterligere av vår kompetanse innen IT/IKT og automasjon. Oneco har allerede store nasjonale leveranser i dette segmentet, sier Stellan Johansen.

Kjøpet av Mil Sec AS inkluderer alle 11 ansatte. Nyvinningen skal inntil videre holde til i sine nåværende lokaler på Ryen i Oslo. Selskapet har historie tilbake til 1998 i Norge.

Som Aktuell Sikkerhet fortalte i sin forrige utgave, har Mil Sec alltid hatt ambisjoner om vekst. I strategidokumenter tilbake til 2015 går det frem at de daværende eierne Per Ove Paulsen, Bjørn Hagen, Øistein Schwabe og Matias Molin jaktet på en investor som kunne løfte virksomheten til nye høyder. Det trodde de at de fant i 2017, og solgte da til Rapp Bomek AS.

Bjørn Hagen og Per Ove Paulsen kjøpte Mil Sec Norge-boet tilbake og gleder seg nå til å jobbe med Oneco.

Rapp Bomek kastet som kjent inn håndkledet i mars i år, og tvang samtidig også Mil Sec Norge AS til å melde oppbud. Få dager etterpå kjøpte Paulsen, Hagen, Schwabe og Molin konkursboet tilbake.

To måneder senere selger de det nye selskapet, Mil Sec AS, til Oneco. Ordrereserven hadde da for lengst passert 20 millioner kroner. Mil Sec markedsfører seg som en «byggmester i sikkerhet», og har sikkerhetsløsninger og kompetanse for innendørs, utendørs og fasader.

Mil Sec Norge AS (det gamle selskapet) omsatte for 78 millioner kroner i 2018 og fikk da et resultat på cirka ti millioner kroner. Historisk sett har de alltid hatt gode resultater. Da Aktuell Sikkerhet omtalte tilbakekjøpet av selskapet i forrige utgave, sa Paulsen og Hagen følgende:

– Vi skal være tilbake på minst 70 millioner kroner i omsetning i 2021. Det skal vi klare når vi får inn den rette eieren.

– Med Oneco Technologies som ny eier er vi helt sikre på å nå målet om en omsetning på mer enn 70 millioner kroner neste år. Nå skal vi dra veksler på vår felles kundebase, og samtidig styrkes bredden på leveransene, slår Bjørn Hagen fast i dag.

– Med Oneco-konsernet i ryggen åpnes muligheter for Mil Sec som vi aldri tidligere har hatt. De har en solid eierstruktur og en økonomisk kapasitet som tillater langsiktig tankegang. Mange av prosjektene vi jobber for å vinne er avhengig av politiske beslutninger og offentlige bevilgninger, noe som gjør tidsperspektivet for gjennomføring uforutsigbart, legger han til.

Både de 11 ansatte i Mil Sec og de mange Oneco-ansatte rundt i Norge er glade for mulighetene som et komplett produktsortiment innen sikkerhet forventes å føre med seg.

– Totalleverandør er et begrep som etter hvert er blitt ganske utvannet. Derfor mener jeg vi i denne sammenheng må kunne få lov til å bruke begrepet en ekte totalleverandør når vi omtaler den nye alliansen, smiler Hagen – og legger til:

– Oneco er et norskeid konsern med over 40 lokasjoner i hele Norge. De har også, blant annet, en stor elektrodivisjon. Mulighetene for synergier på tvers av fagområdene er enormt store. I tiden som kommer blir det viktig å skape dialog med alle avdelingene og finne ut hvordan vi kan jobbe sammen, sier Hagen.

Her kan du abonnere på nyhetsbrev fra Aktuell Sikkerhet – helt gratis!

Kjøp abonnement på papirutgaven av Aktuell Sikkerhet her.

Powered by Labrador CMS