Erik Lauritzen
Erik Lauritzen (bildet) og Petter Farstadvoll er høysikkerhetsansvarlige i Garda Sikring. De ser frem til seminaret som i mars arrangeres i lokalene hvor den amerikanske ambassaden tidligere holdt til.

Bredt program på høysikkerhets­seminar i Ambassaden

Garda Sikring satser på nytt høysikkerhetsseminar. De gjentar suksessen fra i fjor, og inviterer til storslagent arrangement i nyoppussede Ambassaden i Oslo.

Publisert

– Kontinuerlig fokus og bevissthet på sikkerhet og sikringstiltak er avgjørende i dagens samfunn. Derfor arrangerer vi i Garda Sikring også i år et høysikkerhetsseminar. Oppmøtet og engasjementet i fjor viser at bransjefolk setter pris på dette tilbudet – som vi håper å gjøre til en tradisjon.

Det sier Erik Lauritzen. Han har, sammen med Petter Farstadvoll, ansvaret for høysikkerhet i Garda Sikring.

– I fjor vinklet vi programmet i retning det beskrivende leddet. Målet var å bidra til økt kompetanse hos dem som beskrivelser betingelsene for anbudskonkurransene. I år er agendaen bredere, legger han til.

Trusler og kritisk infrastruktur

Spørsmålene det søkes svar på under høysikkerhetsseminaret i år, er:

  • Hvordan møte dagens trusler?
  • Hvordan påvirker truslene oss – og sikkerheten?
  • Hvordan planlegge og bygge kritisk infrastruktur?
  • Hvordan påvirke etableringen av sikringstiltak i lokalsamfunn?
  • Hvordan indentifisere og redusere trusselnivået?

Roar Thon

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) offentliggjør trusselvurderingen sin like før seminaret. Fagdirektør Lars Eirik Berg HRP vil redegjøre for innholdet i denne.

– Det vil gi nyttig kunnskap og tips om hvordan sikkerheten kan forbedres i din egen organisasjon, ivrer Lauritzen.

En av de kjente sikkerhetsambassadørene som entrer podiet når dørene åpnes i Ambassaden, er fagdirektør og maraton-foredragsholder Roar Thon fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

Fagdirektør Lars Eirik Berg i HRP vil fortelle.

– Vi har også vært så heldige å få med oss Geir Hågen Karlsen. Den tidligere oberstløytnanten og hovedlæreren ved Forsvarets Høgskole har bakgrunn som offiser, og kan mye om situasjonen mellom Russland og Ukraina. Det samme gjelder utfordringene i samarbeidet med Kina. Karlsen er i dag assosiert partner i Geelmuyden Kiese, sier Lauritzen.

Kritisk infrastruktur

Garda Sikring har også i år hentet foredragsholdere fra utlandet. Charlie Swanson er først ut blant disse to. Han vil ta deltakerne med på en «risikoreise» som beskriver identifisering og reduksjon av risiko, ledsaget av en forklaring om viktigheten av sikringsrisikoanalyser.

Swanson er chartered security professional, og har lang og bred yrkeserfaring. Han er kjent for utvikling av kurs og undervisning i disse, blant annet innen sikkerhet og risikostyring.

Sivilingeniør Yvan De Mesmaeker, som har 20 års yrkeserfaring innen bedriftssikkerhet og beredskap, vil snakke om hvor komplekst det kan være å planlegge og bygge kritisk infrastruktur. Han er generalsekretær i European corporate security assosiation (ECSA).

– Meld interesse

– Vi er stolte over programmet vi har laget, og svært fornøyde med foredragsholderne. De sitter på enorm kompetanse som de er flinke til å formidle, sier Erik Lauritzen.

Høysikkerhetsseminaret varer hele dagen. Det er gratis, men de som ønsker å delta må melde sin interesse på forhånd.

– I utgangspunktet er alle velkommen, men det er en forutsetning at deltakerne har et relevant behov for å delta, sier han.

 

Powered by Labrador CMS