Nytt om navn:

Jon Ola Stokke er ny konsernsjef i Garda Sikring.

Stokke ny Garda Sikring-sjef

Jon Ola Stokke tiltrer 1. september som konsernsjef i Garda Sikring. Han gleder seg til å utvikle selskapet videre, ikke minst når det gjelder digitalisering av fysiske sikkerhetsløsninger.

Publisert

Konsernsjefstillingen i Garda Sikring ble ledig da Johan Andreas Aas sluttet i juni.

I tiden frem til Jon Ola Stokke overtar i kommende uke, ledes virksomheten av styreleder Amund Skarholt.

– Garda Sikring legger bak seg en konsolideringsfase etter snart tre års drift, og er på full fart inn i en periode hvor målet er å skape lønnsom vekst, sa Skarholt til Aktuell Sikkerhet i vår.

Den nye konsernsjefen, Jon Ola Stokke, kjenner Garda Sikring godt allerede før han begynner. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Ramudden AS, et selskap som jobber med sikring av arbeidsplasser – vesentlig i trafikkerte miljøer.

– I Ramudden har jeg vært kunde av Garda Sikring. Selskapene har fra før et godt samarbeid som jeg tror at kan utvikles til det beste for begge parter, sier Stokke.

Garda Sikring er et resultat av at flere aktører innen områdesikring, objektsikring, vei og anlegg slo seg sammen høsten 2017.

Ifølge selskapets nettsider er 220 ansatte fordelt i følgende virksomheter: Garda Sikring Midt-Norge, Håland og Karlson, Lauritsen Gjerdefabrikk, Røa Gjerdefabrikk, Systemsikring, Solheim Gjerdenett, Trygg Vei, Garda Anleggsikring, Nor-Netting og Garda Sikring AS.

– Jeg gleder meg til å begynne. Mine nye kolleger er meget dyktige, og sammen skal vi forsterke Garda Sikring sin posisjon som Norges ledende selskap innen område- og objektsikring. Sikkerhet er et spennende fagområde som er i vekst. Det vi forbinder med tradisjonell fysisk sikring blir mer og mer digitalisert. Et gjerde er ikke nødvendigvis bare et gjerde slik det fremsto før i tiden. Fjernstyring, overvåking, diagnostikk og annen teknologi er noe det blir mer og mer av også innen fysisk sikring, sier Stokke.

– Vi skal styrke vår ledende posisjon i Norge. Utvikle oss gjennom økt kundefokus, innovasjon og tettere samhandling internt i gruppen. Korona-året vi er inne i er spesielt for alle, men for Garda Sikring sin del ligger 2020 an til å bli positivt sammenlignet med fjoråret. Jeg ser store muligheter fremover, legger han til.

– Vil Garda Sikring vokse gjennom oppkjøp i nærmeste fremtid?

Vi vil jobbe kontinuerlig med å styrke vår posisjon, og strategiske oppkjøp vil alltid være et element vi vurderer i denne utviklingen, sier Jon Ola Stokke.

Før Stokke begynte hos Ramudden i 2016, var han direktør i Norsk Gjenvinning i litt over fem år. Fra 2009 til 2012 var han country manager i kjemikalievirksomheten BASF. Han har også hatt lederfunksjoner i Lingvitae og Byggmax. Stokke skilter i tillegg med yrkeserfaring fra Atlas Copco og Skanska.

Powered by Labrador CMS