Yale Doorman er den første og eneste elektroniske boliglåsen som er FG-godkjent.

Nye normer for FG-godkjenning

Boliglåsen Yale Doorman er den første og eneste elektroniske dørlåsen for privatmarkedet som er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd.

Publisert

Hittil er Yale Doorman installert i flere enn 60.000 husstander.

Det forventes at det i tiden som kommer vil bli gitt FG-godkjenning til enda flere. Bakgrunnen er nye normer for forsikringsgodkjenning av elektroniske dørlåser for privatmarkedet. Disse trådte i kraft for kort tid siden.

– Vi er veldig fornøyde med og stolte av at Yale Doorman er den første og eneste elektroniske boliglåsen som så langt er godkjent av FG, sier marketingsjef Morten Svensen i TrioVing.

Det er TrioVing som står bak produktet, som gjør det mulig å erstatte den tradisjonelle nøkkelen med brikke, kode eller fjernkontroll.

– Godkjenningen fra FG er en annerkjennelse av våre låser og vårt sikkerhetsarbeid. Inntil for kun kort tid siden har nordmenn flest bare kommet i berøring med slik teknologi gjennom elektronisk adgangskontroll på jobben eller i boligsameiet. Nå er «nøkkelfritt» blitt et reelt alternativ også når folk velger lås til egen ytterdør. Over 60.000 husholdninger har nå kjøpt låsen, sier han.

Yale Doorman kan kobles opp mot Verisures låsmodul SmartLock. På den måten blir det enkelt å fjernstyre boliglåsen via mobil-appen som alarmselskapet har. Cecilie Knudsen, som er presseansvarlig i Verisure, understreker at det ikke er nødvendig å være kunde hos boligalarmselskapet for å knytte seg til appen deres via SmartLock.

Svensen i TrioVing hevder at mer enn 70 prosent av private inngangsdører i Sør-Korea låses elektronisk.

Elektronikken hindrer ifølge TrioVing en rekke hverdagsproblemer, blant annet at nøkler mistes eller at familiemedlemmer låser seg ute. Fjernstyringen kan dessuten brukes dersom noen, for eksempel en håndverker, skal inn i huset på tidspunkter da ingen er hjemme.

TrioVing er en del av ASSA ABLOY Gruppen.

Powered by Labrador CMS