Politiet tvunget til å løslate vekter

Vekteren som sist uke løsnet skudd mot seg selv, og som igangsatte enorm etterforskning fordi han etterlot seg en bombelignende gjenstand på Blindern i Oslo, ble i dag løslatt etter en uke i varetekt. Påtalemyndigheten argumenterte med at det fortsatt er fare for bevisforspillelse, men Oslo tingrett er av en annen oppfatning.

Publisert

Advokat Trygve Staff, som forsvarer vekteren midt i 30-årene, sier til Dagbladet at han er glad for at systemet fungerer.

- Det er deilig å se at systemet av og til virker. Jeg er ikke overrasket over løslatelsen, men det er spesielt at påtalemyndighetens anke ikke gis oppsettende virkning, sier Staff til Dagbladet, og legger til at dommeren var tøff.

Oppsettende virkning betyr at politiet kan holde siktede i sin varetekt inntil lagmannsretten har vurdert tingrettens kjennelse om løslatelse. I dette tilfellet ga altså ikke tingretten politiet mulighet til å få prøvet fengslingsspørsmålet i en høyere domstol før vekteren fra Nokas ble løslatt.

Les mer i Dagbladet om hvilket sentrale vitne politiet mangler å få avhørt, hvorfor påtalemyndigheten fortsatt ønsker å holde vekteren i varetekt og hva vekteren har forklart om den bombelignende gjenstanden.

I Aktuell Sikkerhet kan du lese om politiet som i går uttalte at siktelsen mot vekteren slettes ikke er svekket en uke etter hendelsen. Der er det også linket til de øvrige sakene som er skrevet om saken.

"
Powered by Labrador CMS