Illustrasjon politibil5
Illustrasjon politibil5

Væpnet angrep mot vekter for andre gang på Blindern

Vekteren som i natt ble skutt på Blindern i Oslo, er ifølge politiet lettere skadet. Dette er den andre episoden på under ett år hvor kriminelle bruker våpen mot Nokas-vektere på universitetsområdet. I nærheten av nattens åsted er det også funnet noe politiet karakteriserer som et mulig sprenglegeme.

Publisert

Skytingen mot en vekter på Blindern i natt er det andre angrepet med våpen mot vektere på samme område i løpet av mindre enn ett år. (Illfoto)

(Publisert første gang 05.30 05.08.15, oppdatert senere)

Politiet sa til NRK klokka sju at de ikke utelukker at den bombelignende gjenstanden kan settes i sammenheng med skyteepisoden og gjerningsmennene derfra.

Ifølge politiet meldte vekteren som ble skutt i brystet selv fra til politiet cirka 02.43 i natt. Han har forklart at det var to gjerningsmenn som stakk fra stedet. Den ene av dem løsnet ifølge VG fire til fem skudd med det politiet karakteriserer som et finkalibret våpen. Aktuell Sikkerhet avslørte ikke lenge etter skytingen at er det snakk om kaliber 22, som også har truffet vekteren fra Nokas andre steder på kroppen enn i brystet. Utover formiddagen meldte også flere andre medier hvilket kaliber som ble brukt.

Vekteren bar vernevest, og det spekuleres i at denne bidro til å redusere skadene han ble påført. Arbeidsgiveren gleder seg over at skadene ikke er alvorlige.

– Vi er glade for at det ser ut til å gå bra med vekteren. Han er nå på sykehus og får videre behandling der. Vi følger han kontinuerlig opp med våre tiltak som automatisk iverksettes når slike alvorlige hendelser skjer. Det vil også bli igangsatt samtaler med andre vektere som eventuelt måtte behøve bistand i en slik situasjon, sier kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen i Nokas.

Ådne Mauritzen, Nokas (Foto: Even Rise)

Politiet opplyser at vekteren karakteriserer mannen som løsnet skuddene som rundt 1,75 cm høy, han skal være iført rød cap, svart jakke og grå sko. Mannen er beskrevet som hvit og snakket engelsk.

Dette er andre gang i løpet av vel ett år at en vekter angripes med våpen på universitetsområdet på Blindern. Sist det skjedde var en natt i slutten av november i fjor da minst to gjerningsmenn utstyrt med elektrosjokkpistol, kniv og tau satte ham ut av spill. Vekteren fra Nokas fikk våpenet satt mot nakken, men klarte å avverge knivstikking før han mistet bevisstheten.

-Etter hendelsen i fjor ble det foretatt en evaluering av risikoen på universitetsområdet. Dette vil nå bli gjort igjen. Vi har hele tiden tett dialog med alle våre kunder for å vurdere nødvendige sikkerhetstiltak, sier Mauritzen.

Store politistyrker lette i natt etter gjerningsmennene som forsvant etter skytingen mot vekteren. Ved seks-tiden hadde politiet trappet ned søkene, som blant annet foregikk med hund. Skytingen skal ha skjedd etter at vekteren tok kontakt med de to personene han antok ikke å ha noe ærlig ærend på universitetsområdet.

Her kan du lese lederartikkelen i Aktuell Sikkerhets siste utgave i fjor hvor det settes søkelys på pris v.s. ansattes sikkerhet i sikkerhetsbransjen.

"
Powered by Labrador CMS