IMG_8063
IMG_8063

Vekter nekter straffskyld for «bomben»

Før Nokas-vekteren forklarte seg i Oslo tingrett i ettermiddag, erkjente han straffskyld for både falsk anmeldelse og falsk forklaring.

Publisert

Politiadvokat Kari Kirkhorn (t.h.) begjærte vekteren varetektsfengslet i inntil fire uker. Hun haddde med seg Anita Halsvik som bisitter i dagens fengslingsmøte. (Foto: Even Rise)

Han erkjenner også å ha plassert en bombelignende gjenstand, men nekter straffskyld for trusler i den forbindelse. Dette forklarer politiadvokat Kari Kirkhorn slik overfor Dagbladet:

- Det oppstod en truende situasjon, særlig for de som var nært på.

Det var natt til onsdag politiet ble tilkalt til universitetsområdet på Blindern fordi en vekter angivelig var skadet som følge av at noen hadde skutt ham. Under etterforskningen av dette ble det funnet en gjenstand som politiet karakteriserer som meget lik en ordentlig bombe. I ettertid ble det konkludert med at den var uten sprengstoff.

Torsdag morgen fortalte politiet at vekteren fra Nokas hadde fått ny status. Han var ikke lenger fornærmet, men siktet for falsk forklaring saken. Dette skyldtes at han hadde erkjent å ha løsnet skuddene selv, samt at han også hadde forklart at den bombelignende gjenstanden var hensatt av ham selv like i nærheten av åstedet for skytingen.

Under fremstillingen av ham i Oslo tingrett i ettermiddag ble det klart at politiet har utvidet siktelsen til også å omfatte trusler som var egnet til å fremkalle alvorlig frykt, falsk anmeldelse og falsk nødmelding i tillegg til falsk forklaring.

Kari Kirkhorn begjærte vekteren fra Nokas varetektsfengslet i inntil fire uker med restriksjoner når det gjelder kontakt med omverden. Hun hadde med seg Anita Halsvik som bisitter under fengslingsmøtet. Det er hun som har ledet avhørene av vekteren.

Advokat Trygve Staff, som forsvarer mannen, begjærte vekteren løslatt.

Rettsmøtet gikk for åpne dører etter at Staff og pressen argumenterte for. Påtalemyndigheten var i mot. Pressen har foreløpig ikke fått tillatelse til å referere noe mer enn hvordan vekteren stiller seg til skyldspørsmålet for de ulike punktene i siktelsen.

I løpet av ettermiddagen blir kjennelsen om varetektsfengsling eller ikke avsagt.

Powered by Labrador CMS