Nokas Verdihåndtering vokser i antall kontantautomater etter at de overtok 86 fra DNB.
Nokas Verdihåndtering vokser i antall kontantautomater etter at de overtok 86 fra DNB.

Overtar 86 cash-automater fra DNB

Nokas Verdihåndtering overtar 86 minibanker og innskuddsautomater fra DNB Bank. Dette styrker Nokas sin posisjon som ledende minibankaktør i Norge.

Publisert

Når Nokas Verdihåndtering AS overtar samtlige minibanker og innskuddsautomater fra DNB Bank ASA, vil de ifølge en pressemelding heve statusen sin som en viktig premissleverandør for å opprettholde og videreutvikle et godt tilbud av kontantløsninger.

Nokas har fra før 260 egeneide minibanker i Norge og totalt nærmere 1.400 i Norden.

Thomas Ohlsson, direktør for Nokas ATM, sier at det norske bankmarkedet ser etter andre og mer effektive løsninger for drift av sine kontantautomater, blant annet for å øke tilgjengeligheten og tilbudet til sine kunder.

Han peker også på et uttalt ønske fra norske finansmyndighetsorganer hvor bankbransjen bes om å ta et initiativ til en felles innskuddsplattform, slik man allerede har når det gjelder uttak fra minibank.

Ohlsson er glad for avtalen med DNB. I denne ligger det en felles forpliktelse om å utvikle en løsning som på sikt kan tilbys bredt til det norske bedrifts- og privatmarkedet.

– Samtalene med DNB har vært konstruktive og løsningsorienterte der begge parter ser muligheter til å kunne realisere sin ambisjon om å tilby flere muligheter for uttak og innskudd av kontanter til norske bankkunder. Kundene vil fortsatt være kunde av sin bank og følge sitt allerede etablerte kundeforhold til banken, men ved at Nokas nå overtar ansvaret, er kundene sikret et tilstrekkelig tilbud i et langsiktig perspektiv, sier han.

Nokas Verdihåndtering AS er en landsdekkende leverandør av verdihåndtering til banker, private næringsdrivende og offentlige virksomheter.

Høsten 2019 skrev Aktuell Sikkerhet at Nokas skulle endre navn til Avarn Security. Dette er gjennomført for lengst, men Nokas Kontanthåndtering beholdt det gamle Nokas-navnet. Årsaken er et eventuelt fremtidig salg av hele eller deler av cash-segmentet.

Powered by Labrador CMS