Securitas skal sikre landanleggene til Equinor, blant annet det som ligger i Hammerfest.
Securitas skal sikre landanleggene til Equinor, blant annet det som ligger i Hammerfest.

Securitas vant stor Equinor-avtale

120 Securitas-ansatte skal de neste åtte årene levere manuelle og tekniske tjenester til Equinors landanlegg. Kontraktens verdi er anslått å være 500 millioner kroner. De vil trolig også bli valgt som sikkerhetsleverandør til Equinors kontor-lokasjoner.

Publisert

Verdiberegningen på 500 millioner kroner omfatter kontraktsperioden på fem år, inkludert tre opsjonsår. Leveransen starter 1. november i år.

Landanleggene som selskapet skal sikre, er Mongstad, Kårstø, Kollsnes, Sture, Tjeldbergodden og Hammerfest.

Ifølge en Equinor har Securitas beregnet at avtalen vil sysselsette 120 ansatte. Det blir gjennomført en virksomhetsoverdragelse mellom ny og gammel leverandør.

De siste årene er det FM-giganten Coor som har levert sikkerhetstjenester til Equinor – med Avarn Security som underleverandør.

Avarn Security startet nevnte leveranse for nøyaktig to år siden i dag, 1. juli 2019. Avtalen, som da inkluderte 17 Equinor-lokasjoner, var – etter det Aktuell Sikkerhet erfarer – verdt cirka 100 millioner kroner årlig.

Kvalitet

Når Equinor nå bytter leverandør etter nye anbudsrunder, er eiendomsdrift og sikkerhet fordelt på to kontrakter for landanleggene Mongstad, Kårstø, Kollsnes, Sture, Tjeldbergodden og Hammerfest. Mens Securitas er valgt som sikkerhetsleverandør, er Coor Service Management gitt ansvaret for eiendomsdriften.

– Vi er svært fornøyde med at Equinor valgte Securitas som leverandør til landanleggene og vi ser frem til oppstart av denne prestisjefylte leveransen. Som verdens største leverandør av sikkerhetstjenester vil Securitas være rådgiver og pådriver for å utvikle både tekniske og manuelle sikkerhetsløsninger ved landanleggene. Equinor vekter kvalitet høyt, og det var utslagsgivende ved denne tildelingen, uttaler administrerende direktør Martin Holmen i Securitas på selskapets hjemmeside.

Kontorlokasjonene

Kontrakten for eiendomsdrift på Equinor sine kontorlokasjoner, er tildelt ISS. Denne har en fast varighet på fem år, etterfulgt av opsjoner på tre pluss to år. Verdien på kontrakten, som omfatter kontorlokasjonene i Stavanger, Bergen, Oslo, Trondheim, Stjørdal og Harstad, er beregnet å passere 5,5 milliarder kroner i løpet av disse ti årene.

Denne kontrakten innebærer at ISS skal levere sikkerhet gjennom en underleverandør. Kommunikasjonssjef Tonje Næss i ISS sier til Aktuell Sikkerhet at de er i sluttforhandlinger med en sikkerhetspartner til denne oppgaven.

Etter det Aktuell Sikkerhet erfarer har både Avarn Security og Securitas vært aktuelle, men mye tyder på at førstnevnte er ute av bildet – og at sluttforhandlingene er med Securitas. Dette ønsker ikke Næss å kommentere.

ISS har gjennom mange år hatt tett samarbeid med Securitas. I 2012 overlot ISS hele porteføljen sin innen sikkerhet til Securitas.

Powered by Labrador CMS