Det ble hull i «vekter-vesten» da mannen stakk vekteren med en krykke. Nå er han dømt for kroppskrenkelse.

Stakk vekter med krykke-pigger

Piggene på krykken som vekteren ble stukket med hadde et stort skadepotensial. Nå er gjerningsmannen dømt til å betale nærmere 20.000 kroner i bot.

Publisert

Det var en januar-kveld i år at den kvinnelige vekteren på Gunerius var i kontakt med personer i rusmiljøet utenfor kjøpesenteret. Hun kom i prat med en mann i 60-årene. Da han etter hvert ble pågående, vendte seg fra ham for å forlate stedet. Da kjente hun at han presset en krykke mot hennes rumpe.

– Vekteren traff ham noen minutter senere. Da hun ba ham om å fjerne seg, stakk han henne i mageregionen med krykken. Vekteren forklarer at hun kjente dyttet mot kroppen, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Påtalemyndigheten la under hovedforhandlingen frem bilder som dokumenterer hull i vekterens vest. Retten slår fast at hullet ble forårsaket av piggene på krykken.

Mannen har ikke møtt til avhør hos politiet, og møtte heller ikke under hovedforhandlingen i Oslo tingrett.

Retten besluttet fredag likevel å fremme saken i mannens fravær. Dommerne kom frem til at det er hevet over enhver tvil at han stakk vekteren med viten og vilje.

I skjerpende retning legger Oslo tingrett vekt på det skadepotensialet stikket hadde.

Oslo tingrett har dømt mannen til å betale 18.000 kroner i bot. Dersom han ikke betaler boten, må han sone 28 dager i fengsel.

Powered by Labrador CMS