Peggy Sandbekken Heie er stolt over å være blant topp 50 over de viktigste cyber security-kvinnene i Europa (arkivfoto: Even Rise).
Peggy Sandbekken Heie er stolt over å være blant topp 50 over de viktigste cyber security-kvinnene i Europa (arkivfoto: Even Rise).

Blant Europas viktigste – deler hederen med de ansatte

Peggy Sandbekken Heie er utpekt som en av Europas 50 viktigste kvinner innen cybersikkerhet. Dette som følge av hennes arbeid med å gjøre nettet til et tryggere sted å være, både for privatpersoner og virksomheter.

Publisert

Peggy Sandbekken Heie er administrerende direktør i Norsk senter for informasjonssikring (Norsis).

Blant kvinnene som anses å være blant de 50 viktigste innen cyber security, finnes også tre andre norske navn: Direktør for IT-sikkerhet i DNB Berit Børset, leder for Sopra Steria Business Consulting Lillian Røstad og administrerende direktør Anette Roll Richardsen i Watchcom.

Det er det anerkjente britiske cybersikkerhetsmagasinet SC Magazine UK som har med Peggy Heie på sin Topp 50-liste over de viktigste kvinnene innen cybersikkerhet i Europa i 2019.

– Jeg er selvsagt veldig glad over å motta en slik anerkjennelse fra en publikasjon som har en så sterk anseelse i bransjen. Det er viktig med flere kvinner i dette yrket. Mangfold er viktig også innen sikkerhet. Samfunnets utvikling ikke bare krever det, men vil ha stor nytte av det, sier Peggy Sandbekken Heie.

På listen SC Magazine UK Top 50 woman in Cyber for Europe 2019 finnes det en rekke kvinner fra mange av de største europeiske virksomhetene og bedriftene som jobber med cybersikkerhet.

– Peggy har i sin rolle i Norsis hatt ansvaret for Nasjonal Sikkerhetsmåned og det svært suksessfulle "Security Divas-initiativet", som er et nettverk for kvinner som enten jobber eller ønsker å jobbe med informasjons- og cybersikkerhet», skriver magasinet.

– Norsis består av mange flinke og dedikerte medarbeidere, både menn og kvinner, som hver dag jobber hardt for at nettet skal bli et tryggere sted å være. Dette er også en anerkjennelse av det arbeidet vi alle har gjort sammen, sier Sandbekken Heie.

– Jeg er stolt over å være på samme liste som alle disse flinke damene. At vi som har vært i faget noen år er synlig i mediene, kan inspirere jenter til å ikke bare velge tradisjonelle kvinneyrker. Samtidig er det viktig å påpeke at informasjonssikkerhet er alt fra tekniske stillinger til ledelsesnivå, sier Peggy Sandbekken Heie.

Allerede i 2010 etablerte Norsis og blant andre Sandbekken Heie den årlige sikkerhetskonferansen Security Divas. Formålet med nettverket er å få flere kvinner til å velge en karriere innenfor informasjonssikkerhet. Over nyttår gjennomføres konferansen, som arrangeres for tiende året på rad. De første årene under ledelse av Tone Hoddø Bakas.

– Det er svært viktig at vi kvinner tar ansvar og blir med på utformingen av den nye digitale hverdagen. Derfor håper jeg at enda flere jenter velger denne utdanningsveien. Det er viktig for oss å ha en hånd på rattet her, avslutter administrerende direktør i Norsk senter for informasjonssikring, Peggy Sandbekken Heie.

Powered by Labrador CMS