Jens Christian Helgesen selger Securinord i Harstad til Prosero Security Group.

Prosero kjøper Securinord

Ti år etter at Securinord AS ble etablert i Harstad, selger gründer Jens Christian Helgesen virksomheten til Prosero Security Group. I fjor omsatte nordlendingen og hans ansatte for 15,5 millioner kroner. Overskudd før skatt ble på 2,1 millioner kroner.

Publisert

– I Prosero Security Group opprettholder Securinord sin lokale forankring uten å forsvinne inn i et stort konsern. Vår nye eier ser verdien i Securinords ansatte, og ønsker at vi fortsatt vokser og utvikler oss. Prosero-modellen åpner for et større fagmiljø.

Jens Christian Helgesen, gründer.

Uavhengig av salget vil Jens Christian Helgesen i nær fremtid etablere en Securinord-avdeling i Narvik. Han har også planer om å utvide i den andre retningen, nærmere bestemt i Vesterålen. I en større reportasje i papirutgaven av Aktuell Sikkerhet (05-2020) kan du lese mer om hvordan Helgesen forklarer suksessen som kan skilte med flere år som gaselle-bedrift.

– Våren 2020 er vår beste periode hittil. Da hadde vi prosjekter gående på Narvik ungdomsskole, Silsand barneskole, Nye Evenes skole, Kvæfjord helsehus, Ibestad sykehjem, Folkehøgskolen Nord-Norge, Thon-hotellet i Harstad og Nasjonalmuseet i Oslo, sier Helgesen.

I sommer sto den nye Narvik ungdomsskole ferdig. Der har blant andre prosjektleder Tobias Bengs (f.v.), samt teknikerne Håkon Jørgensen, Lars-Petter Kampen og Harald Mikalsen jobbet for Jens Christian Helgesen (2.f.v.) og Securinord gjennom våren.

Salget av Securinord gjør Helgesen til partner i Prosero Security Group.

Bidrar til en helhet

Administrerende direktør Mikael Norlander poengterer at oppkjøpet i Harstad gjør Prosero Security Group sterkere i Nord-Norge ved å bidra til en helhet sammen med de øvrige Prosero-selskapene i landsdelen.

– Securinord vil gi Proserogruppen enda større tyngde innen elektronisk sikkerhet som innbruddsalarm og kameraovervåking. Ikke bare i Nord-Norge spesielt, men i Norge generelt, sier Norlander.

Prosero har allerede avdelinger i Bodø og Tromsø, og anser derfor Securinords plassering i Harstad som strategisk gunstig.

Flere tilbud

– Jeg har flere ganger tidligere fått forespørsler fra ulike aktører med ønske om å kjøpe Securinord, men alltid avstått fra å gå i omfattende dialog med dem. Når jeg nå velger å selge til Prosero Security Group, er det fordi de vil bevare vår lokale forankring uten at vi forsvinner inn i et stort konsern. Det er også viktig for meg at Prosero ser verdien av kompetansen som de ansatte representerer. For meg er det dessuten helt avgjørende at Prosero Security vil satse på vekst og utvikling av Securinord.

Det sier Jens Christian Helgesen som etablerte Securinord for ti år siden. Det siste året har Terje Karoliussen vært daglig leder for selskapet.

– Prosero Security Group drives etter en modell som vil gi de 12 Securinord-ansatte en følelse av å være en del av det fellesskapet som samtlige virksomheter i Prosero utgjør, legger han til.

Trigges av vekst

Fra før er Prosero Security Group representert med disse selskapene i Norge: Aker Lås og Nøkkel (Oslo), Automatikk Service (Oslo), Beslag-Consult (Trondheim), Bodø Sikkerhet & Lås (Bodø), Låsesmeden (Tromsø), Låshuset Sikkerhetssenter (Oslo), Låsservice (Ålesund), Lexow Låsservice (Moss), Lockit (Bergen) og Romerike Låsservice (Strømmen).

Samlet sett er Prosero Security Group representert på nær 60 steder i Norge, Sverige og Finland. Tjenestetilbudet deres omfatter rådgivning, integrering, drift, vedlikehold, service og overvåking av alarmer, adgangskontrollsystemer, kamerasystemer, låser og brannsikkerhet.

– At Prosero er positivt innstilt til vekst og utvikling var en forutsetning for å selge til dem. Etablering av nye avdelinger er en ting, men jeg har også kjøpt naboeiendommen til Securinord. Der får vi inn en leietaker som blir samarbeidspartner. Uten å gå i detalj om hva dette er, kan jeg røpe at det handler om sikkerhetsprodukter som vil gjøre oss enda sterkere innen sikkerhetsmarkedet, sier Helgesen.

– Jeg trigges av vekst og drømmer om å etablere nye avdelinger. I løpet av fem år håper jeg Securinord er representert i begge retninger ut fra Harstad, nærmere bestemt i Narvik og i Vesterålen, legger han til.

Endret kurs

Jens Christian Helgesen startet Securinord sammen med Torstein Johnsen, og de første årene jobbet de to hovedsakelig med montasje for Securitas. Johnsen solgte seg på et tidspunkt ut for å videreføre en familiebedrift. I dag er han tilbake som prosjektleder i Securinord.

– Da Torstein sluttet, opprettholdt jeg virksomheten mer eller mindre som før frem til 2015. Da bestemte jeg meg for å endre kurs og satse på låsesmed-virksomhet. Bakgrunnen var at mange av kundene som vi monterte alarm, kamera og adgangskontroll hos, også etterlyste tradisjonell låsesmedkompetanse, sier Helgesen i et større intervju i papirutgaven av Aktuell Sikkerhet.

I tillegg til produkter og tjenester innen lås og beslag, forteller Terje Karoliussen (t.v.) og Jens Christian Helgesen at Securinord også har sikkerhetskameraer og alarmer. Dette er noe Prosero ser på som viktig for deres satsing innen elektronisk sikkerhet.

I 2015 kom Helgesen i dialog med Jarle Nordbæk, Jan Christen (Bulle) Danielsen og Inge Bråthen. Dette endte med Dormakaba-partnerskap.

I februar i fjor flyttet virksomheten inn i eget bygg i Mercurveien utenfor sentrum. Konkurrenten Certego var frem til da leietaker i bygget, noe de hadde vært siden fusjonen med Låsservice noen år tidligere.

Selgeren av bygget som Securinord kjøpte var Ståle Raa, mannen bak Låsservice og gründeren bak det som i dag er Låssenteret.

– For oss var det perfekt å kunne flytte inn i et bygg hvor det har vært låsesmedvirksomhet gjennom mange, mange år. «Alle» vet at de finner en låsesmed her i Mercurveien. I et konkurranseperspektiv er det godt å vite at handelen var renhårig – i den forstand at jeg sørget for skriftlig dokumentasjon på at Certego ikke ønsket å forlenge leieavtalen sin. Securinord har brukt store ressurser på modernisering, og vi har satt vårt eget preg på eiendommen, sier Helgesen i papirutgaven av Aktuell Sikkerhet.

Powered by Labrador CMS