Nestleder Tone Hoddø Bakås har fått ny jobb og slutter i NorSIS (foto: Even Rise).
Nestleder Tone Hoddø Bakås har fått ny jobb og slutter i NorSIS (foto: Even Rise).

Slutter i NorSIS

Etter ti år forlater nestleder Tone Hoddø Bakås Norsk senter for informasjonssikring. Også hos sin nye arbeidsgiver skal hun jobbe med bevisstgjøring innen datasikkerhet.

Publisert

Seniorrådgiver og nestleder Tone Hoddø Bakås har jobbet ved Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) helt siden den private medlemsorganisasjonen så dagens lys på Gjøvik for 10 år siden. Den gang, da hun kom fra informasjonssikkerhetsjobb i Norges Bank, var de fire ansatte i NorSIS.

I dag teller den ideelle virksomheten ni heltidsansatte, og den nyttiggjør seg flere deltidsansatte studenter. Sistnevnte driver blant annet Slettmeg.no.

Selv om NorSIS har vokst, er det langt større forhold dit hun kommer. 1. mars begynner Hoddø Bakås nemlig i en nyopprettet stilling som senior manager i Ernst & Young.

– Jeg skal jobbe med rådgivning innen IT-risiko og informasjonssikkerhet. Ernst & Young er så langt jeg vet det eneste, eller i alle fall et av svært få rådgivingsselskaper i sitt slag, som driver med bevisstgjøring innen informasjonssikkerhet. Nasjonal Sikkerhetsmåned er et eksempel på hvordan bevisstgjøring kan drives, men hos min nye arbeidsgiver er målestokken større enn hva jeg har vært vant til i NorSIS, sier Tone Hoddø Bakås.

Hun erkjenner at det blir rart å skifte jobb etter ti år, men gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer.

– Etter ti år er det kanskje på tide å bytte. Det handler om selvutvikling, men også å åpne opp for andre som med nye øyne kan se på den jobben jeg har gjort. Også for NorSIS handler dette om utvikling, sier hun.

Birgitte Førsund i NorSIS sier at Tone Hoddø Bakås tar med seg mange gode erfaringer fra NorSIS til Ernst & Young.

– Hun har lagt ned en svært god jobb ved NorSIS og vil bli savnet. Samtidig er det forståelig at hun søker nye utfordringer etter ti år på samme sted. Vi i NorSIS skal fortsette å utvikle oss i takt med hva samfunnet har behov for. Derfor drar vi blant annet i gang med en ny cyber-konferanse 2. mars. En senior- og en juniorrådgiverstilling er for tiden utlyst, og seniorrådgiver Peggy Sandbekken Heie overtar som prosjektleder for både Security Divas og Nasjonal Sikkerhetsmåned. NorSIS er dessuten svært aktive mot samarbeidspartnere både i inn og utland, sier Førsund.

Powered by Labrador CMS