IMG_6893
IMG_6893

Gjentar kvinne-suksessen

Tradisjonsrike Security Divas nærmer seg. For sjette år på rad samles kvinner med lidenskapelig interesse for og kompetanse om informasjonssikkerhet til konferanse på Gjøvik.

Publisert

Tone Hoddø Bakås arrangerer nok en gang Security Divas (foto: Even Rise).

Kunnskap deles, nettverk bygges og nye relasjoner skapes. Security Divas er ikke bare blitt en tradisjon, men også en suksess.

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS), med nestleder Tone Hoddø Bakås i spissen, har klart å skape en anerkjent møteplass for kvinnelig rekruttering.

– Mange kvinner innen sikkerhetsfaget ønsker å oppleve større trygghet enn de ofte gjør i faglige sammenhenger.

Det sa Hoddø Bakås under Security Divas i fjor, og erkjente samtidig at det er et paradoks at man den dag i dag trenger et slikt arrangement kun for kvinner.

– Men summen av erfaringer og tilbakemeldinger viser at det absolutt er behov for en slik arena, sa hun.

Årets konferanse starter med foredraget «Kjerringa mot strømmen» av kontreadmiral Louise Kathrine Dedichen som er sjef for Forsvarets høgskole.

Underdirektør Mette Paulsen (Utenriksdepartementet) fortsetter, etterfulgt av seniorrådgiver Peggy Sandbakken Heie (NorSIS), general manager Solveig Ellila Kristiansen (Dell Norway), senior consulant Ausra Dilijonaite (Mnemonic AS), seniorrådgiver Catharina Nes (Datatilsynet), mentaltrener og lederutvkler Live Landmark.

Programmet den andre dagen sørger security researcher Runa Sandvik, generalsekretær Guro Slettemark (Transparency International Norge), journalist Linn Kongsli Hillestad (Dagbladet), Marianne Bjørnnes (Hamar kommune) og forsker Hanne Røislien (Cyberforsvaret).

I invitasjonen til årets Security Divas oppsummeres programmet blant annet med at flere foredrag vil handle om dagens trusselbilde, samt at det blir fortalt om reelle hendelser som har vært i Norge. Det skal også redegjøres for en nylig publisert rapport fra Datatilsynet. Også Dagbladets prisbelønnede serie Null Ctrl, som de siste årene har vært tema på en rekke sikkerhetsarrangementer, får sin velfortjente presentasjon på Gjøvik.

– Det blir muligheter til å møte andre kvinner som arbeider og studerer innen informasjonssikkerhet for å diskutere dagens utfordringer og bygge langsiktig nettverk. I tillegg til det faglige, legger vi vekt på det sosiale, skriver Tone Hoddø Båkås i invitasjonen.

Powered by Labrador CMS