Vekteren måtte sy og fikk et varig arr midt i panna. Nå må gjerningsmannen i fengsel.
Vekteren måtte sy og fikk et varig arr midt i panna. Nå må gjerningsmannen i fengsel.

Sparket vekter til blods – må i fengsel

Kranglefanten kjørte kneet sitt hardt i vekterens hode. I tillegg til fengselsstraff, er mannen tidlig i 20-årene også dømt til å betale vekteren 20.000 kroner i oppreising.

Publisert

Mannen, som er fra Lørenskog, har erkjent straffskyld for den kroppsskaden som han påførte vekteren. Hendelsen skjedde under en guttetur i januar. Selv forklarte han i Oslo tingrett at han ikke husker noe særlig fra hendelen. Årsaken er at han gjerne får blackout når han drikker sprit.

– Han drakk sprit selv om han vet at han ikke tåler det. Han husker å ha kranglet med noen andre, og at han gjorde mye motstand da vekterne gikk imellom for å roe ham og deretter klarte å legge ham i bakken, går det frem av dommen.

Bråket oppsto om bord på båten Stena Saga. Vekteren omtaler domfelte som høylytt og aggressiv, og har beskrevet sparket som hardt mot sin egen hoderegion.

– Vekteren begynte å blø og han følte seg ør. Det kraftige kuttet i pannen ble sydd. Han hadde svak hodepine i noen uker etter hendelsen, og var sykmeldt i noen dager, slår tingretten fast.

I dommen kommer det også frem at vekteren har fått et varig arr midt i pannen. Skadeomfanget og hendelsesforløpet er av en slik art at han er funnet skyldig i å ha utøvet kroppsskade med forsett.

Oslo tingrett har også funnet ham skyldig i forsettlig å ha brukt vold for å påvirke yrkesutøvelsen til en person i en særskilt utsatt yrkesgruppe.

Isolert sett mener Oslo tingrett at straffen for kroppsskade og vold mot særskilte yrkesgrupper i dette tilfellet kvalifiserer til fengsel i fem måneder. Som følge av at rettssaken er utsatt to ganger uten at Lørenskog-mannen kan lastes for det, er det gitt en strafferabatt på cirka 30 prosent.

Mannen ble tilbake i 2019 dømt til 21 dagers fengsel i Nedre Romerike tingrett. Denne straffen er ikke sonet, og de 21 dagene blir inkludert i straffen etter gutteturen på Stena Saga.

Samledommen som er avsagt i Oslo tingrett er enstemmig. Han dømmes til fengsel i 120 dager. I tillegg må han betale 20.000 kroner i oppreising til vekteren, og 200 kroner i erstatning for legeutgifter som vekteren har hatt.

Powered by Labrador CMS