Gründer Unn Breisnes fikk i dag, torsdag, medalje for lang og tro tjeneste i Skan-kontroll. Nå pensjonerer gründeren seg for å leve ut pensjonslivet i Las Palmas. Bak henne står konsernsjef Heine Wang og administrerende direktør Jørn Cato Olsen - etterfulgt av ansatte, kunder og venner (foto: Even Rise).
Gründer Unn Breisnes fikk i dag, torsdag, medalje for lang og tro tjeneste i Skan-kontroll. Nå pensjonerer gründeren seg for å leve ut pensjonslivet i Las Palmas. Bak henne står konsernsjef Heine Wang og administrerende direktør Jørn Cato Olsen - etterfulgt av ansatte, kunder og venner (foto: Even Rise).

Hedret med medalje: – Stolt av Skan-kontroll

Unn Breisnes slutter i Skan-kontroll til fordel for et pensjonist-liv på Las Palmas. I dag ble gründeren hedret med «Medaljen for lang og tro tjeneste» fra Det Kongelige Selskap for Norges Vel.

Publisert

– Vår alles kjære Unn!

Du har skapt vår arbeidsplass, Skan-kontroll.

Vi kommer til å savne deg, og vaflene dine.

Masse!

Denne teksten sto skrevet på kaken som ble servert til Unn Breisnes og hennes kolleger, kunder og venner torsdag formiddag. Det ble et rørende avskjedsarrangement for hovedpersonen selv, men også for mange andre – ikke minst administrerende direktør Jørn Cato Olsen:

– Unn ansatte meg da jeg var 17 år. Nå har jeg passert 53 år, og hele veien har hun vist meg stor tillit. I 2002 overtok jeg den daglige ledelsen, og det er med kjempestor ydmykhet jeg viderefører livsverket som hun i 1974 etablerte sammen med Gunnar, sin avdøde mann (2002), sier han.

– Det er ingen tvil om at dette er en trist og emosjonell dag. Samtidig må jeg si at Unn har tatt et forståelig valg som det står stor respekt av. Etter mer enn 30 år etterlater hun seg en bedrift bygd på arbeidsmoral og kvalitet. Fundamentet som også er fylt med etikk og pågangsmot i alle ledd, gjør selskapet Skan-kontroll og alle de ansatte til noe spesielt, legger Olsen til.

Han minner om at konkurransen mot de store aktørene var betydelig i starten, men at Skan-kontroll raskt fant sin suksessrike nisje. Etter hvert kom Nokas inn på eiersiden, og i 2014 kjøpte de hele selskapet.

– Dere som gründere og ledere var og er våre forbilder. Dere staket ut kursen og vi fulgte etter. Det er én grunn til at Skan-kontroll har ansatte som ikke har byttet arbeidsgiver på flere tiår, og det er én grunn til at enkelte kunder har brukt Skan-kontroll nærmest uten opphold siden selskapet ble etablert. Og årsaken er det som du og Gunnar alltid har lært oss, sier Olsen.

Han uttrykte også glede over garantiene som Nokas har gitt for at driftsformen skal bestå, uavhengig av konsernets eierskap i Skan-kontroll.

– At Nokas kjøpte Skan-kontroll gir oss nye og større muligheter til videre utvikling, ikke minst også geografisk. Visjonen om å være Nordens ledende bekjemper av svinn vil kunne få en større betydning med Nokas sin vekststrategi, uttalte Jørn Cato Olsen etter kjøpet.

Når Unn Breisnes slutter for godt 31. juli, kan hun tenke tilbake på at Skan-kontroll nådde et resultat før skatt på 9,8 millioner kroner i det hele siste driftsåret hun var med. Omsetningen for 2016 endte på 167 millioner kroner. Ebitda, inntjening før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger, havnet på 12,1 millioner kroner.

– Skan-kontroll er en viktig bidragsyter til Nokas. Vi er veldig godt fornøyde med både samarbeidet og resultatene, sier konsernsjef Heine Wang.

Han poengterer at de trofaste kundene er ett av mange bevis på at Skan-kontroll har skapt et godt produkt.

– Det står respekt av Skan-kontroll som organisasjon. Her er det fantastiske mennesker som vil evne og ta arven videre etter Unn. Jeg oppfordrer dere til å holde på den egenarten dere representerer. Ikke fordi dere så snille, men fordi dere er meget dyktige, sa Wang i sin tale til Unn Breisnes – før han overleverte et litografi med tittelen «I møte».

– Business handler om møte mellom mennesker. Og det er nettopp det Unn og hennes kolleger er så gode på, sier Heine Wang.

Ansatte-representanter overleverte også gaver til gründeren, deriblant personlige hilsener som ble lest opp.

– Det er nesten så jeg ikke tror det selv, at denne dagen er kommet. Jeg er takknemlig for å ha fått være en del av Skan-kontroll i så mange år, men på ett tidspunkt – når man nærmer seg pensjonsalderen – er det på tide å lukke en dør og åpne en ny. Hver eneste dag i alle disse årene har jeg gledet meg til å gå på jobb. Dere betyr mye mer for meg enn dere aner. Jeg kommer til å savne dere, sa Breisnes i sin takketale.

– Hva er du mest stolt av å ha fått til i alle disse årene?

– Jeg er stolt av alt vi har greid å bygge opp. Og alle våre flotte og dyktige ansatte, hvorav veldig mange av dem – med stor suksess – er rekruttert innenfra. Det er vanskelig å sette ord på alt dette; men skapergleden, de trofaste kundene og Skan-kontrolls egenskap til å oppnå gode relasjoner gjennom mennesker og ikke nødvendigvis gjennom funksjoner betyr mye for meg, avslutter Unn Breisnes.

Her er et utdrag fra en reportasje som sto i Aktuell Sikkerhet da Skan-kontroll feiret 40 år i 2014, samme år som selskapet ble solgt til Nokas. Nokas hadde allerede i mange år vært deleier i Skan-kontroll:

Unn Breisnes startet, sammen med sin avdøde mann Gunnar, karrieren i Bedriftskontroll AS. I forkant av etableringen av Skan-kontroll i 1974, var begge en periode i Danmark for å drifte Skandinavisk bedriftskontroll. Dette var et datterselskap av deres daværende arbeidsgiver i Norge.

– Da vi returnerte til Norge var Bedriftskontroll solgt til Securitas. Derfor bestemte vi oss for å starte eget selskap, sier Unn Breisnes.

På den måten ble ideen om Skan-kontroll født, og ikke lenge etterpå var selskapet i gang.

– Blant dem vi kan måle oss med, er vi nå det tredje største selskapet i Norge. Jeg er kjempestolt av Skan-kontroll, sa Unn Breisnes i 2014.

Gründeren har de siste årene forberedt pensjonisttilværelsen ved å jobbe i redusert stilling.

Dette sa Unn Breisnes om salget til Nokas i 2014:

– Beslutningen om å selge til Nokas var ikke enkel. Det har vært mange følelser knyttet til den, og den første forespørselen ble blankt avvist. Men som sagt er jeg helt sikker på at Nokas er det selskapet som kan videreføre Skan-kontroll uten at de ansatte og kundene merker eierskiftet. For meg er det utrolig viktig. Vi har fornøyde og lojale kunder som jeg vil ta vare på, og ikke minst mange fenomenalt dyktige ansatte som fortjener det beste, sa hun i 2014.

Som dokumentasjon på at hun trodde på Nokas, refinansierte hun en betydelig del av salgssummen i nettopp Nokas-aksjer. Noe ble også realisert på Las Palmas hvor hun og hennes spanske kjæreste bruker mye tid sammen.

Skan-kontroll har ekspertise innen håndtering av svinnproblematikk i handelsnæringen med tjenester innen kontroll, vakthold, sporing, overvåking og spaning. Dette inkluderer kursvirksomhet og utarbeidelse av instrukser. Skan-kontroll har egen døgnbemannet vaktsentral.

De har spesielt gjort stor suksess med sine analysetjenester mot organisert vinningskriminalitet over store områder. Aktuell Sikkerhet har mange ganger omtalt dette, og flere ledere i politiet sier at etatens oppklaringsevne i mange tilfeller er avhengig analysetjenesten.

Her kan du lese om Nokas-gründerne Heine og Pål Wang, som onsdag fikk medalje for lang og tro tjeneste.

Slik gikk det med Nokas i fjor:

Etter å ha endt med negativt resultat før skatt i tre år, greide Nokas i 2016 å oppnå et resultat før skatt på hele 96 millioner kroner. Omsetningen i fjor nådde 4.260.000 milliarder.

Ebitda er summert til 289 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS