Daglig leder og medeier Andreas Setting i Låsesmeden Tromsø ser frem til å bli med i en større allianse for sikkerhetsprodukter (foto: Privat).
Daglig leder og medeier Andreas Setting i Låsesmeden Tromsø ser frem til å bli med i en større allianse for sikkerhetsprodukter (foto: Privat).

Låsesmeden inn i fersk allianse

Flere store aktører har forsøkt å kjøpe Låsesmeden Tromsø AS, men daglig leder Andreas Setting og de øvrige eierne har hittil sagt nei. Nå velger de å gå inn i en norsk-svensk allianse.

Publisert

– Grunnen til at vi ikke har solgt tidligere, er frykten for å forsvinne i en stor gruppe uten å beholde den lokale identiteten vi har etablert.

Det sier tromsøbedriftens daglige leder, Andreas Setting. Prosero Security, som Låsesmeden Tromsø AS nå blir en del av, ble etablert i fjor for å samle uavhengige lås- og sikkerhetsselskaper. Hensikten er å skape en langsiktig og fortsatt voksende gruppe av aktører som alliansen betrakter som suksessrike bedrifter.

Låsesmeden Tromsø AS er det 16. selskapet som blir med i Prosero Security. Ifølge sistnevnte opprettholder de deltakende selskapene sin egen drift og identitet. Alle organiseres i en datterselskap-struktur som er forsterket av fellesfunksjoner og samarbeid. Det anses som en fordel at alliansen gjør det mulig for selskapene å tilby komplette sikkerhetsløsninger både til lokale og nasjonale kunder.

– Vi har i mange år sett en raskere og raskere endring i bransjen. Den pågående konsolideringen av selskaper stiller nye krav til små og lokale virksomheter for fortsatt suksess. Vi har ofte tenkt at man bør forsøke å skape en sterkere allianse mellom selskap som ikke er så store, sier Setting.

Han har i lang tid savnet at en tilsvarende modell som Prosero Security byr på.

– Samtidig som de gir oss mulighet til å utvikle Låsesmeden Tromsø AS, så står sterkere ved å tilhøre en større gruppe. Muligheten for oss som tidligere eiere til å reinvestere, er veldig stimulerende og forsterker følelsen av fortsatt å drive lokalt. Det var dessuten viktig for oss at de ansatte vil få tilbud om et aksjonærprogram i Prosero Security, sier Setting.

Låsesmeden Tromsø AS har 13 medarbeidere. I 2016 hadde selskapet en omsetning på nesten 30 millioner kroner og et resultat før skatt på åtte millioner kroner.

– Sammen skaper vi en helhet som består av lokal tilknytning, et komplett tilbud og sterke innkjøpskanaler, har Prosero Security tidligere uttalt.

Prosero Security omfatter i dag 16 selskaper som er representert på 24 geografiske steder. Les hvilke norske bedrifter som ble med i Prosero da alliansen kom til Norge.

Powered by Labrador CMS