0514-aktuellsikkerhet

Åpent – og helt gratis

LEDER: Tenk om vi også i Norge kan skape et konsept tilsvarende Skydd.

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Aktuell sikkerhet 5/2014

For et par uker siden rigget mange titall utstillere ned sine montre på Stockholmsmässan. De aller fleste av dem var kjempetilfredse med utbyttet av årets tre dager lange Skydd.

Fornøyde så også de besøkende ut til å være. Hele 12.253 personer tok seg rundt i messeområdet på jakt etter informasjon om nye produkter og løsninger som engasjerte produsenter og leverandører viste frem. Men Skydd består av mer enn den kommersielle delen som handler om kjøp og salg. I den forbindelse tenker vi ikke først og fremst på sosiale aktiviteter som gjerne kommer i kjølvannet av slike arrangementer. Vi tenker hovedsakelig på de faglige foredragene og debattene som Stockholmsmässan inviterte til.

Den svenske arrangøren la nemlig i år ned «Skydd-konferansen» som tidligere foregikk bak lukkede dører – vegg i vegg med messehallen. I stedet løftet de kunnskapsformidlingen og de spreke diskusjonene inn i messehallen og fordelte dem utover flere scener. Der var det åpent for alle, helt uten noen form for påmelding. Aktørene på de ulike podiene er blant de beste, og alt var gratis!

Spørsmålet er hvorfor norsk sikkerhetsbransje og norske sikkerhetsfolk generelt valfarter til Stockholm for å besøke Skydd annethvert år. Hvorfor er det ikke motsatt?

Tenk om vi også i Norge kan skape et konsept tilsvarende Skydd. Norsk Sikkerhetsforening forsøkte, i samarbeid med arrangøren, å bygge opp en sikkerhetsdel under Eliaden for snart tre år siden. Mange leverandører betalte dyrt for å delta, mens besøket uteble. Foredragene måtte også avlyses fordi ingen ville betale prisen for å lytte.

Kanskje vi bør snu oss 180 grader rundt og prøve den svenske modellen med uformelle og åpne debatter og foredrag i skjønn forening med kommersielle aktører som presenterer sine produkter? Realisering av noe tilsvarende her til lands vil garantert berike både bransjen og markedet.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS