0215-aktuellsikkerhet
0215-aktuellsikkerhet

– Viktige politioppgaver må vike fordi ordensvakter ikke gjør jobben sin

Vi tør påstå at dersom samtlige ordensvakter på jobb for utelivsbransjen hadde gjort  jobben sin, ville politiets forutsetning for å utføre andre viktige oppgaver vært langt større enn i dag.

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Aktuell sikkerhet 2/2015

– Norsk utelivsnæring legger beslag på så mye som 70 til 80 prosent av landets politikraft!

Påstanden kommer fra NHO Service og gjelder for perioder i helgene mens det koker som mest ute på byen.

Men hva om vi vrir litt på denne vinklingen, og sier:

– Norske ordensvakter legger beslag på så mye som 70 til 80 prosent av landets politikraft.

Dette er selvsagt en forenklet omskrivning, men den er likevel relevant.

Vi tør påstå at dersom samtlige ordensvakter på jobb for utelivsbransjen hadde gjort jobben sin, ville politiets forutsetning for å utføre andre viktige oppgaver vært langt større enn i dag.

Dette bør være et tankekors både for politikere, politibyråkrater, utelivsbransjen og sikkerhetsbransjen selv.

For all del, svært mange i ordensvaktbransjen har det meste på stell. Både ledelse og vektere i disse selskapene er lidenskapelig opptatt av å tilfredsstille vaktvirksomhetslovens krav, kundenes behov og sin egen sikkerhet – og vel så det.

Men det finnes så altfor mange aktører som forholder seg stikk i strid med nevnte kvalifikasjoner. Det trikses og mikses – og alt handler om lavest mulig pris uten spørsmål om kvalitet.

I denne utgaven av Aktuell Sikkerhet rettes søkelyset mot utfordringer i ordensvaktmarkedet, og fagsjef Runar Karlsen i NHO Service poengterer at bransjen selv må rydde opp.

Karlsen har vår fulle støtte! Sikkerhetsbransjen må rydde opp. Utelivsbransjen må forstå verdien av å stille krav til ordensvaktene og lønne dem deretter. Og om ikke dette skulle være nok, så må kontrollmyndighetene komme sterkere på banen med sine virkemidler.

Det er også helt avgjørende at ordensvakt selskapene stiller krav til oppdragsgiverne sine som gjør det mulig å levere tjenester i henhold til gjeldende lover og regler.

Samfunnet kan ikke lenger akseptere at utelivsbransjen – via sikkerhetsbransjen – fortsetter å belaste samfunnsregnskapet slik de gjør i dag på grunn av manglende ansvar i eget hus.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS