Lederartikkel

Spennende tider

«Parallelt med etableringen av Novus, er det gledelig å registrere at Covid 19 ikke bare representerer pessimisme.»

Publisert

Lars Gilleberg og Pål Henrik Kristiansen tenker nytt, og etablerer sikkerhetsselskapet Novus. Dette skal i første omgang levere ordenvakter til egne virksomheter innen uteliv og arrangement. Realisering av gründernes ambisjoner vil trolig bli en utfordring for etablerte vaktselskaper i ordensvaktsegmentet.

Så er det å håpe at de etablerte selskapene ønsker denne nye konkurrenten mer velkommen enn Vaktsec ble da de startet ordensvaktvirksomhet tidligere i år.

Gründernes tankegang om å tildele én og samme person flere roller, er genial. Forbedret utnyttelse av utestedenes ressurser kan påvirke liv eller død for både vakt- og utelivsbransjen – som i disse koronatider rammes hardt. Det skal bli interessant å følge utviklingen i selskapet som ikke bare vil gi barpersonalet vekteropplæring og vice versa, men som også tar i bruk teknologi til flåtestyring av mannskapene mellom utesteder avhengig av behov.

Så er det å håpe at de etablerte selskapene ønsker denne nye konkurrenten mer velkommen enn Vaktsec ble da de startet ordensvaktvirksomhet tidligere i år. I kjølvannet av deres inntreden i bransjen ble sterke følelser satt i sving hos enkelte.

Dette har gitt seg utslag i grove beskyldninger og påståtte trussel- og voldsepisoder som Oslopolitiet er kjent med. Vi håper de bringer frem fakta og reagerer om nødvendig. Mange er spente på om dette i verste fall kan påvirke forhold rundt samhandlingsveilederen mellom sikkerhetsbransjen og politiet.

Parallelt med etableringen av Novus, er det gledelig å registrere at Covid 19 ikke bare representerer pessimisme. Flere eksempler på optimisme er Svinnkompetanse AS som startes av korona-oppsagte i Pegasus og Storm Sikkerhet som forventer økning. Det samme gjelder Securinord i Harstad som snart vokser seg inn i Narvik.

I denne utgaven presenteres det hvem Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) har valgt som leverandør i anbudskonkurransen «Rammeavtaler adgangskontroll». Samtidig som vinnerne gleder seg over tildelingen, venter de spent på hvem som får levere teknikk til det nye Regjeringskvartalet. Selv om koronaen skaper generell usikkerhet, er det i alle fall en ting som er sikkert: Nytt Regjeringskvartal skal bygges – og det skal sikres.

Powered by Labrador CMS