Illustrasjonsfoto: yayimages.com
Illustrasjonsfoto: yayimages.com

2016 – et fremgangsrikt år

LEDER: «På tross av at fasiten rundt vekteropplæringen lar vente på seg, har 2016 vært et fremgangsrikt år for en rekke selskaper og enkeltpersoner som er dedikerte til sikkerhetsfaget, så vel i det private som i det offentlige.»

Publisert

Denne lederartikkelen er hentet fra Aktuell sikkerhet 6/2016

Om få dager går 2016 over i historiens rekker. Også det som et skammens år fordi det ennå ikke er avgjort hva som blir fremtidens utdanningskrav for vektere.

Som nevnt på lederplass i årets første utgave av Aktuell Sikkerhet, har det helt siden 2009 rådet usikkerhet rundt dette. Vi spådde i januar at det heller ikke i år ville bli realisert noen ny læreplan. Dessverre fikk vi rett, og dermed kan vi konstatere at myndighetens mangel på respekt for sikkerhetsbransjen vedvarer.

Politidirektoratet har antydet at en ny læreplan kan legges til grunn for all vekteropplæring fra nyåret 2017. Kilder i bransjen, som kjenner arbeidet godt, sier imidlertid at dette tidligst vil skje ved inngangen til 2018.

For mange virksomheter innebærer dette vakuumet stor usikker og økonomiske utfordringer.

Tilliten til myndighetene i denne saken er så tynnslitt at vi velger å tro på bransjerepresentantene. Men la oss håpe at vi denne gangen tar feil!

På tross av at fasiten rundt vekteropplæringen lar vente på seg, har 2016 vært et fremgangsrikt år for en rekke selskaper og enkeltpersoner som er dedikerte til sikkerhetsfaget, så vel i det private som i det offentlige. Mange har vist styrke i kampen om kundene gjennom ulike former for ekspansjon eller nyetablering. Alle blir ikke vinnere, men gjennom sunn prising og god service vil de seriøse holde ut.

2016 er også det andre året med utdeling av Ospa-prisen i Norge. Vi heier på denne anerkjennelsen, og oppforer alle om allerede nå å starte arbeidet med å klekke ut nominasjoner for verdige vinnere i fremtiden. Bransjen trenger mange og gode kandidater for at Ospa skal være en pris å strekke seg etter. Et positivt grep i den forbindelse, mener vi vil være om juryen slutter å holde innholdet i nominasjonene hemmelig. Åpenhet om hva som faktisk legges til grunn, vil styrke prisens posisjon.

Aktuell Sikkerhet takker for det gamle, og ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!

Les mer om Aktuell Sikkerhet 6/2016 her

Powered by Labrador CMS