Illustrasjonsfoto: yayimages.com
Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Begeistring og provokasjon gjennom 20 år

LEDER: «Det er med stor undring vi registrerer at for eksempel Oslo politidistrikt, Sporveien og Høgskolen i Oslo og Akershus er blant dem som bruker vektere fra selskaper uten tariffavtale.»

Publisert

Denne lederartikkelen er hentet fra Aktuell sikkerhet 1/2017

Aktuell Sikkerhet ble for første gang gitt ut i 1997. Utviklingen både i sikkerhetsbransjen og i medieverden har gjennom disse 20 årene vært enorm.

Et stabilt opplag og omsetning som forsvarer seks årlige utgivelser, bekrefter at Aktuell Sikkerhet lykkes med å begeistre og provosere. Det er vi både stolte, ydmyke og ikke minst takknemlige for! Vi håper at alle som ønsker et fritt og uavhengig fagblad også i årene som kommer, er seg sitt ansvar bevisst ved å bidra til at Aktuell Sikkerhet fortsatt kan være aktuelt og interessant med eksklusive nyheter og reportasjer.

Som nevnt skal Aktuell Sikkerhet begeistre og provosere, forhåpentligvis til det beste for sikkerhetsbransjen.

En annen som trolig provoserer enkelte i denne utgaven av magasinet, er forbundsleder Erna Hagensen i Norsk Arbeidsmandsforbund. Hun skriver i et debattinnlegg om det hun kaller «Et iskaldt gufs fra fortiden»:

– Norske arbeidsgivere nekter sine ansatte noe så selvsagt som en tariffavtale som ivaretar grunnleggende rettigheter om trygg lønn og arbeidstid, skriver hun, og sikter til selskapet Youngstorvet Vertskap som truet med nedleggelse da ordensvaktene nylig krevde tariffavtale. Resultatet ble at ordensvaktene trakk kravet sitt i frykt for å miste jobben. De fikk altså ikke den forhandlingsrett og innflytelse på egen arbeidsplass som de ønsket.

Vi er helt enig med Erna Hagensen og Norsk Arbeidsmandsforbund. Både Youngstorvet Vertskap og flere andre selskaper uten tariffavtale bør snarest revurdere sine holdninger overfor egne ansatte.

Det er med stor undring vi registrerer at for eksempel Oslo politidistrikt, Sporveien og Høgskolen i Oslo og Akershus er blant dem som bruker vektere fra selskaper uten tariffavtale. Vi forutsetter at samtlige oppdragsgivere til selskaper uten tariffavtale har skikkelige systemer som kontrollerer at lønns- og arbeidsforholdene utgjør et minimum av hva de ville vært med en tariffavtale på plass.

Aktuell Sikkerhet tipses stadig om at vakt- og ordensvakttjenester selges helt nede i 210 kroner timen. Dersom det stemmer, kan det være grunn til bekymring!

Les mer om Aktuell Sikkerhet 1/2017 her

Powered by Labrador CMS