Prosjektleder Deniz Baykal i AR Media gleder seg til å åpne dørene i Nova Spektrum og ønske velkommen til den første sikkerhetsmessa i Norge etter pandemien.
Prosjektleder Deniz Baykal i AR Media gleder seg til å åpne dørene i Nova Spektrum og ønske velkommen til den første sikkerhetsmessa i Norge etter pandemien.

Lover mye teknikk og lærerike dager på Sectech

Ett år på overtid er det igjen klart for messa Sectech i Norge. Svenske AR Media gleder seg til å møte den norske sikkerhetsbransjen og deres kunder på Lillestrøm i mars.

Publisert

Covid 19 satte en stopper for fjorårets Sectech. Messa ble sist arrangert i Norge i 2019, og skulle vært arrangert i fjor.

9. mars åpnes dørene i Nova Spektrum i Lillestrøm utenfor Oslo. Messa, som har rekordmange utstillere i år, varer i to hele dager. Nova Spektrum er det nye navnet på Norges Varemesse.

– Vi gleder oss, og har virkelig lengtet etter å få dette til. Den gradvise åpningen av samfunnet som har vært i Norge siden 1. februar gjør oss overbevist om at Sectech 2022 blir en suksess. Både leverandører og

kunder er sultne på å møtes igjen etter to år med betydelige Covid-restriksjoner, sier Deniz Baykal.

Hun er prosjektleder for Sectech i AR Media. Første gang Sectech ble arrangert i Norge, var for 20 år siden.

– Vi legger opp til et arrangement som tar smittevern på største alvor. Et luftig messeområde åpner for at de tilstedeværende kan holde avstand til hverandre. Vi forutsetter at alle som kommer er friske, legger hun til.

2.500 besøkende

Sectech arrangeres i år for tiende gang i Norge. Cirka 60 virksomheter deltar med egen stand. Dette er rekord, og den store interessen fra våre utstillere håper vi vil gjenspeile seg i antall besøkende.

– Vi får se det aller nyeste innen moderne sikkerhetsteknikk. Blant utstillerne er det mange norske leverandører, men hele Skandinavia er representert, sier Baykal.

Sectech flyttet ut fra Oslo sentrum til Lillestrøm i 2017. Valget om å ta i bruk messeområde på det som da het Norges Varemesse viste seg å være svært vellykket. Både besøkende og utstillere som Aktuell Sikkerhet har snakket med gir klart uttrykk for at utbyttet av messa ble større på Lillestrøm enn hva det var i Oslo.

– Da vi i fjor høst arrangerte Sectech i Stockholm, hadde vi flere enn 2.500 besøkende. Stemningen i messehallen var nærmest euforisk. Det var ingen tvil om at lengselen etter en felles arena for bransjefolk

var stor. Slik er det garantert også i Norge. Derfor ser vi frem til å legge til rette for at Sectech 2022 blir en trygg plass for fysiske møter mellom mennesker med sikkerhetsfaget som felles interesseområde, sier Deniz Baykal.

Seminarer

I tillegg til utstillingen av relevante sikkerhetsprodukter, er Sectech også viktig for påfyll av teoretisk kompetanse og utveksling av erfaringer. Dette foregår i seminar-form gjennom begge dagene. Lennart Alexandrie, sjefen for AR Media, er ansvarlig for seminarprogrammet. Det inneholder både panel-debatter og foredrag.

– Vi skal ta for oss utvikling, trender, fremtidsutvikling og utfordringer når det gjelder alarmsystemer, adgangskontroll og videoovervåking. Når det gjelder cybersikkerhet stiller vi spørsmål om hvor godt leverandørene er rustet – og de kommer til å svare så godt de kan, sier Alexandrie.

Panel-debattene den andre dagen handler om hvilken merverdi sikkerhetsteknologien skaper for smarte bygg og hjem, hvordan perimetersikring kan gjøres på best mulig måte og ikke minst hvordan pandemien

har påvirket – og vil påvirke – sikkerhetsindustrien i fremtiden. Sistnevnte tema er det Norsk Sikkerhetsforening som er vertskap for. Sikkerhetssjef Randmod Omarhaug i Cowi leder de fleste debattene.

– James McHale fra Memoori vil dessuten holde foredrag om det globale markedet for fysiske sikkerhetssystemer, basert på en aldeles fersk rapport. Han kommer også, i et eget foredrag, til å presentere en rapport som Memoori har utarbeidet om markedet for AI og maskinlæring i ulike bygg, sier Lennart Alexandrie.

(Aktuell Sikkerhet er mediepartner for Sectech i Norge. Denne artikkelen er et redaksjonelt produkt).

Powered by Labrador CMS