Forbundssekretær Terje Mikkelsen lover at det blir tatt hensyn til liv og helse når vekterstreiken trappes opp neste uke.

Vekterstreiken trappes opp

Onsdagens møte hos Riksmekleren førte ikke til løsning i konflikten mellom NHO Service og Handel og Norsk Arbeidsmandsforbund. Sistnevnte varsler opptrapping av vekterstreiken.

Publisert

Etter at det oppsto enighet mellom Parat og NHO Handel og Service i vekteroppgjøret, inviterte Riksmekleren til ny mekling mellom Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) og arbeidsgiversiden tirsdag.

Meklingen førte ikke frem til en løsning, og NAF fortsetter derfor streiken.

Cirka 2.000 vektere er per i dag i streik.

Forbundsleder Anita Johansen er skuffet over tilbudet vekterne fikk.

– Jeg hadde ønsket at arbeidsgiversiden hadde lagt frem en løsning som vi kunne leve med, sier Johansen til Fri Fagbevegelse.

Allerede onsdag ettermiddag varslet NAF at de vil trappe opp streiken. Det skjer med virkning fra fredag 13. november hvis partene ikke er enige til da.

– Vi ønsker å legge ytterligere press på arbeidsgiverne for å få en løsning på denne konflikten, sier forbundssekretær Terje Mikkelsen i NAF.

En av prinsippsakene for NAF er kampen mot ufrivillig deltid.

– Selv om vi nå trapper opp streiken ytterligere, må vi være varsomme og fortsatt skjerme liv og helse. I motsatt fall vil regjeringen få påskudd til å gå inn for tvungen lønnsnemnd, sier Terje Mikkelsen til Fri Fagbevegelse.

Det sier forbundssekretær Terje Mikkelsen til Fri Fagbevegelse.

Powered by Labrador CMS