Coor har valgt Nokas som leverandør av vakt- og sikringstjenester til Equinor. Kontrakten ble signert av Daniel Grönberg (t.v.) og Frode Østdahl i dag (foto: Privat).
Coor har valgt Nokas som leverandør av vakt- og sikringstjenester til Equinor. Kontrakten ble signert av Daniel Grönberg (t.v.) og Frode Østdahl i dag (foto: Privat).

Nokas-comeback hos Equinor

Nokas skal heretter sikre 17 Equinor-lokasjoner i Norge. Det er klart etter at sikkerhetsselskapet signerte en langsiktig underleverandør-avtale med FM-giganten Coor i dag.

Publisert

De 17 Equinor-lokasjonene, som til sammen utgjør cirka 500.000 kvadratmeter kontorer og produksjonsanlegg, sikres i dag av Securitas. Om ikke lenge er det Nokas som skal levere vakt- og sikringstjenester ved disse. Etter det Aktuell Sikkerhet erfarer er avtalen verdt cirka 100 millioner kroner årlig.

Oppdraget, som starter 1. juli, involverer cirka 200 vektere med godkjent vekterutdannelse. Flere av dem har i tillegg fagbrev i vekterfaget. Alle vil få tilbud om jobb i Nokas gjennom en planlagt virksomhetsoverdragelse.

– Avtalen med Coor er viktig for oss. Den bygger opp under vår strategi om å være markedets ledende sikkerhetsleverandør i segmentene olje, gass og industrielle tjenester, sier direktør Frode Østdahl i Nokas.

På gamle tomter

Det var 1. mai i 2014 at Coor startet sin omfattende leveranse av facility management-tjenester til Equinor (tidligere Statoil). De realiserte på det tidspunktet datidens største avtale om FM-tjenester i Norden. Denne inkluderte sikringstjenester i tillegg til renhold, kantine, eiendomsdrift, konferansetjenester og forlegning.

Fra samme tidspunkt valgte Coor å bruke Securitas, i stedet for Nokas, som underleverandør av vakt- og sikringstjenester.

Nokas-seieren denne gang gjør at det stadig voksende sikkerhetsselskapet nå er tilbake på gamle tomter; de samme objektene som de sikret en kort periode våren 2014. Den gang overtok de oppdraget i forbindelse med oppkjøpet av G4S som på det tidspunktet hadde hatt avtale med oljeselskapet i flere år.

– Vi gleder oss til å ta fatt på dette oppdraget som samlet sett betraktes som en av Norges største sikkerhetsleveranser, sier Frode Østdahl.

Samspill

Avtalen gjelder fra 1. juli i år og har en varighet på to år, med mulighet til forlengelse på to + ett år.

Frode Østdahl sier at Nokas ønsker å være en aktiv samtalepartner for Coor og Equinor, med kontinuerlig fokus på bærekraftige og målrettede tiltak som skal gi samarbeidspartnerne økt verdi.

– I et samspill mellom menneskene som jobber hos oss og ny teknologi som vi vet kommer, skal vi sammen med Coor sørge for å videreutvikle tjenestene våre. HMS, sikkerhet og service har et høyt fokus i alle våre leveranser, sier han.

Daniel Grönberg er leder for Business Unit III og ansvarlig for Equinor-kontrakten i Coor Norge. Han er svært tilfreds med å ha fått Nokas med på laget, og er sikker på at partene i fellesskap vil finne de beste sikkerhetsløsningene for Equinor i årene som kommer.

– Nokas har vist at de kan løse store, krevende sikkerhetsoppdrag. De tilfredsstiller alle våre strenge krav til både kvalitet og kompetanse, og de setter HMS øverst på agendaen, sier Grönberg.

– Nokas leverte et godt tilbud der HMS, sikring, kvalitet og kommersielle betingelser har vært de viktigste evalueringskriteriene, legger han til.

Her kan du abonnere gratis på nyhetsbrev fra Aktuell Sikkerhet.

Her kan du sikre deg papirutgaven.

Powered by Labrador CMS