Martin Gill gleder seg over at Ospa prisen kan deles ut i høst. Fjorårets Ospa ble ikke noe av på grunn av Covid-19.
Martin Gill gleder seg over at Ospa prisen kan deles ut i høst. Fjorårets Ospa ble ikke noe av på grunn av Covid-19.

Nosif overtar som Ospa-vertskap

Norsk Sikkerhetsforening er nytt vertskap for den tradisjonsrike Ospa-prisen. Utdelingen skjer i november, og fristen for nominasjoner er satt til 16. august.

Publisert

Outstanding Security Performance Awards (Ospa) er en pris som aktører i norsk sikkerhetsbransje årlig har higet etter å vinne siden den kom til landet i 2015.

På grunn av Covid-19 ble det ikke delt ut noen Ospa-pris i Norge i 2020.

– Ospa-prisene anerkjenner og belønner bedrifter og individer som arbeider med sikkerhet og sikring. De er ment å være både uavhengige og inkluderende, heter det om prisens formål.

Det er et mål at Ospa skal bli et av sikkerhets-Norges viktigste begivenheter. Ved å standardisere prisene i alle land, skal det videre legges til rette for at det også kan konkurreres på verdensbasis.

Prisene det er mulig å kjempe om i år, er:

· Beste nye sikkerhetsprodukt

· Beste offentlige sikkerhetsinitiativ

· Fremragende intern leder for sikkerhet

· Fremragende sikkerhetsrådgiver

· Lifetime achievement

I prinsippet kan hvem som helst nominere hvem som helst, og det er også mulig å nominere seg selv.

Forutsetningen er at kandidaten har prestert på eksepsjonelt nivå og at vedkommende – personen eller virksomheten – tilfredsstiller Ospas kjerneverdier innen uavhengighet, troverdighet, åpenhet og respekt.

– Nosif (Norsk Sikkerhetsforening) er svært glade for at Ospa ønsker at vi overtar som vertskap etter Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR), sier Nosif-leder Øyvind Halnes.

Mannen bak Ospa, som deles ut i en rekke land, er engelskmannen Martin Gill. Han har professorater ved flere universiteter i Storbritannia. Han har lagt bak seg betydelige forskningsarbeider innen sikkerhet, og har begått nærmere 20 bøker. Gill er også kjent fra The Security Institute, og driver utdanningsinstitusjonen Perpertuity Training.

Innehaveren av S.O.S. Security i Larvik, Jon Sigurd Jacobsen, er mannen som tok initiativet til å få Ospa til Norge. Det skjedde etter at han var blitt kjent med Gill under sine studier i England.

Norsk Sikkerhetsforening (Nosif) overtar arenaen for utdeling av Ospa-prisen etter Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR). Leder Øyvind Halnes er svært fornøyd med at Ospa-ledelsen vil samarbeide med Nosif.
Norsk Sikkerhetsforening (Nosif) overtar arenaen for utdeling av Ospa-prisen etter Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR). Leder Øyvind Halnes er svært fornøyd med at Ospa-ledelsen vil samarbeide med Nosif.

– Vi gleder oss til vårt november-møte når prisene skal deles ut. Vårt største ønske er at vi kan møtes fysisk. Lar ikke det seg gjennomføre som følge av Covid-19, avvikles møtet digitalt. Ospa er høythengende priser som løfter engasjementet og kvaliteten på virksomheter og folk som arbeider med sikkerhet og sikring, sier Halnes.

Dette er Ospa-juryen for 2021:

  • Berit Michelet – Sikkerhetssjef, Coca-Cola
  • Ellen Sofie Grove-Knutsen – Styremedlem i Nosif og key account management i Sotera Solutions
  • Jon S Jacobsen – Daglig Leder, S.O.S Security
  • Marianne Werrum – Personellsikkerhet, DNB
  • Runar Karlsen – Bransjedirektør for sikkerhet og beredskap i NHO Service og Handel (også styremedlem i Nosif)
  • Svein Erik Fatnes – CEO, Storm Sikkerhet AS
Powered by Labrador CMS