Albert Balkankale har utviklet en app som skal gjøre det enklere for ordensvakter å skrive lovpålagte rapporter (foto: Even Rise).
Albert Balkankale har utviklet en app som skal gjøre det enklere for ordensvakter å skrive lovpålagte rapporter (foto: Even Rise).

Ny rapporterings-app for ordensvakter

Albert Balkankale lanserer nå en ny smarttelefon-app som skal gjøre det enklere for ordensvakter å sørge for skikkelig og lovpålagt rapportering.

Publisert

Appen «Minodin Vakt», som Albert Balkankale har fått utviklet gjennom sitt enkeltmannsforetak, er tilgjengelig for både Apple- og Androidprodukter. Han hevder den vil revolusjonere hverdagen for både ordensvakter og ordensvaktselskapene.

– Vaktselskapene er lovpålagt å skrive rapporter, men alle med kjennskap til bransjen vet at det som presteres i rapportskriving er av ymse kvalitet – og at bruksverdien derfor ofte kan være lik null. Av den grunn har jeg skapt et verktøy som er enkelt å bruke, samtidig som det er strukturert slik at rapportenes innhold vil måtte bli utfyllende. Dette vil blant annet være til stor fordel for myndighetene i kontrollsituasjoner eller når det måtte være nødvendig med innsyn i kriminalsaker, sier Balkankale.

Han jobber selv som ordensvakt og utstyrsansvarlig i Complete Security AS. Dette selskapet har vært med i testfasen, og bruker «Minodin Vakt» fast i dag.

– Vaktlederen på hvert objekt rapporterer til selskapets ledelse via appen. Det fungerer veldig bra, sier Balkankale – og legger til:

– Verdien i denne appen ligger ikke bare i at rapportinnholdet blir bedre. Dataene som samles inn kan også analyseres og brukes i strategisk arbeid. De vil blant annet kunne fortelle når, hvor og hvilke hendelser som skjer, når utestedet har flest gjester og til hvilke tider det er mest kø i baren. Det er bare fantasien som setter begrensninger for hva disse rapportene kan generere av data og hvordan dataene kan brukes. Det kan også tenkes at dette blir et verktøy som også blir nyttig på andre områder med tanke på dataanalyse.

Han understreker at det vaktselskapets kunder som eier sine egne data.

– Rutiner og prosedyrer opp mot Datatilsynets regler knyttet til oppbevaring av data er selvfølgelig fulgt. Både på den tekniske og juridiske siden har vi hatt med oss fagpersoner hele veien, sier Albert Balkankale.

Ordensvaktselskaper som vil overleve må selvsagt levere god sikkerhet, men de må også ha serviceinnstilte medarbeidere ute på jobb. Skikkelig rapportskriving er et av flere eksempler på tjenester som vil komme kundenes bunnlinje til gode, avslutter han.

Powered by Labrador CMS