IMG_8988
IMG_8988

Årets Fidus-vinner: – Systematisk og utadrettet

Da startskuddet for Nasjonal Sikkerhetsmåned gikk i dag, delte statssekretær Gjermund Hagesæter ut Fidus-prisen til den av landets virksomheter som har lykkes best med sitt informasjonssikkerhetsarbeid. Se hvem som vant den populære Fidusprisen.

Publisert

Statssekretær Gjermund Hagesæter (FrP) fra Justis- og beredskapsdepartementet, delte i dag ut Fidusprisen til Skatteetaten. Dette bildet ble tatt under Sikkerhetskonferansen sist uke. (Foto: Even Rise)

Fidusprisen, som første gang ble delt ut i 2009, går alltid til en bedrift eller en offentlig aktør som har utmerket seg innenfor informasjonssikkerhet. Juryen som til slutt avgjør hvem som går av med seieren i den gjeve konkurransen, består av representanter fra NorSIS, Datatilsynet og Næringslivets sikkerhetsråd (NSR). Kandidatene de vurderer faglig er først plukket ut av forbrukere, som i en spørreundersøkelse er bedt om å rangere virksomheter og bransjer ut fra tilliten sin til hvordan deres personopplysninger behandles.

Etter en tøff finalerunde mellom folkets favoritter; Skatteetaten, Skandiabanken, Norges Teknisk-vitenskapelige Universitet (NTNU) og Berg-Hansen Reisebureau AS, ble førstnevnte funnet prisen verdig.

Det skjedde etter at fagjuryen hadde intervjuet og evaluert kandidatene.

– Årets vinner er Skatteetaten fordi de har vist stor vilje til å jobbe systematisk og utadrettet med informasjonssikkerhet gjennom flere år. Innbyggerne har vist å sette pris på dette, og har tillit til at vinneren ivaretar personopplysninger på en god måte, heter det i begrunnelsen.

Formålet med Fidusprisen er å skjerpe bevisstheten om behovet for informasjonssikkerhet.

– Vi håper at Skatteetatens arbeid kan være med på å skape økt motivasjon og forståelse for hvorfor informasjonssikkerhet er viktig. Jeg ser dette som et viktig bidrag for å skape trygghet i befolkningen om at digitale tjenester innebærer trygg forvaltning av sensitiv informasjon, sier Roger Johnsen.

Han er direktør ved Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS). De deler ut Fidusprisen i samarbeid med YouGov.

Oktober er Nasjonal Sikkerhetsmåned. Det kan du lese mer om her.

Her er en oversikt over tidligere vinnere av Fidusprisen:

"

Svein Mobakken (t.v.) fra Skatteetaten mottok i dag Fidusprisen som ble delt ut av statssekretær Gjermund Hagesæter (Foto: Arne Røed Simonsen, NSR).

2014 Norsk Tipping

2013 Komplett.no

2012 Sparebank 1-Alliansen

2011 Skandiabanken

2010 Skandiabanken

2009 Gjensidige

Powered by Labrador CMS