Datavirus rammer UD

Parallelt med at Nasjonal Sikkerhetsmåned startet sist uke, kjempet myndighetene mot et virus som herjer Utenriksdepartementets dataanlegg. Ifølge Dagbladet er situasjonen alvorlig.

Publisert

Avisen skriver i dag at det er en ny type virus som har rammet DU, og at dette skaper problemer. Det hevdes at myndighetene ikke har kontroll over trojanervirusene.

Dataangrepet skal ha skjedd for en god stund siden, og det ble ifølge Dagbladet slått full alarm da det i august viste seg at bekjempelsen av dataviruset fortsatt ikke var bekjempet.

En kilde karakteriserer viruset som nytt og avansert, blant annet fordi det tilsynelatende kan gi inntrykk av at det er bekjempet – men i virkeligheten ligge usynlig i dataanlegget over tid før det rammer på nytt.

Hvorvidt viruset har gjort skade eller ført til at hemmelig informasjon er kommet på avveie, går ikke frem av artikkelen.

Nasjonal Sikkerhetsmåned som nå er i full gang, arrangeres av Norsk senter for informasjonssikring. Her på sikkert.no kan du lese mer om foredragene, arrangementene og opplæringspakken som tilbys.

Her kommer du til Dagbladets nettavis.

"
Powered by Labrador CMS