Nodnett illustrasjon 006
Nodnett illustrasjon 006

Reagerer på Nødnett-vekst

20 ansatte og en kostnad på 35 millioner kroner er nå blitt femdoblet. Flere politikere reagerer, og Fremskrittspartiets Jan-Arild Ellingsen sier veksten i Direktoratet for nødkommunikasjon kan være en sak for Riksrevisjonen.

Publisert

(FOTO: Direktoratet for nødkommunikasjon).

I løpet av året skal utbyggingen av det nye nødnettet være fullført i hele landet. Det er Aftenposten som omtaler den enorme veksten som Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK) har hatt siden etableringen i 2007.

Avisen påpeker at det i DNKs årsrapport for 2014 kommer frem at:

* Direktoratet hadde 104 ansatte (94,8 årsverk) ved utgangen av året.

* Lønnskostnadene pr. årsverk er beregnet til rett over én million kroner.

* Det kostet 169 millioner å drifte direktoratet i fjor.

* Det ble brukt 50 millioner kroner på konsulenter.

Kontrasten er med andre ord betydelig sammenlignet med det Justisdepartementet forespeilet Stortinget da sistnevnte i 2006 diskuterte de økonomiske konsekvensene med det da fremtidige direktoratet: 20 ansatte og en kostnad på 35 millioner kroner.

– Vi har innført den organisasjonen som tilpasser direktoratet for fremtidige behov, skriver DNK ifølge Aftenposten i sin årsrapport.

Informasjonssjef Gunnel Helmers poengterer overfor Aftenposten at tallene fra 2006 tar utgangspunkt i utbyggingen av Nødnett begrenset til Stor-Oslo, Søndre Buskerud og Østfold.

– Den store økningen i arbeidsmengde kom etter at landsdekkende utbygging av Nødnett ble vedtatt av Stortinget i 2011. DNK håndterte da både et Nødnett i daglig skarp drift, og et stort utbyggings- og innføringsprosjekt. Dette var Stortinget var informert om, skriver hun i en epost til Aftenposten.

I Aftenposten kan du også lese hva Helmers sier at direktoratets ansatte skal drive med etter at Nødnett fullt ut er tatt i bruk, samt hvordan statssekretær Gjermund Hagesæter forklarer veksten i direktoratet.

"
Powered by Labrador CMS