IMG_9118
IMG_9118

– Truslene øker i nedgangstider

– Kravet til sikkerhet verken kan eller bør reduseres i nedgangstider. Snarere tvert i mot, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Publisert

PST-sjef Benedicte Bjørnland (Foto: Even Rise)

– Selv om nedgangstider gjør at næringslivet må flytte på kostnadene sine, så håper jeg at det ikke skjer i form av kutt i sikkerhetstiltakene.

Det sier Benedicte Bjørnland som i formiddag åpnet Sikkerhetskonferansens dag to, hvor arrangøren Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) har lagt opp til et program som handler om «sikring i fremtiden», «informasjonssikkerhet» og «trussel/trusselaktører».

– Etterretning og spionasje pågår kontinuerlig, men intensiveres ofte i nedgangstider. Både små, store, private og offentlige virksomheter rammes, og alle midler brukes for å skaffe informasjon eller for å kunne påvirke beslutningstakere, sier Bjørnland.

I går kom det, gjennom offentliggjøringen av Kriminalitets- og sikkerhetsundersøkelsen i Norge (Krisino), frem at bare fire prosent av landets virksomheter har hentet inn PST sin åpne trusselvurdering for 2015.

Bjørnland gikk ikke dypt inn i dette da hun entret podiet i dag, og begrenset seg til å oppfordre flere til å sette seg inn i både nåværende og fremtidige trusselvurderinger.

Powered by Labrador CMS