Detec er ute på markedet med nytt kamera (t.v.) fra egen portefølje. Her sammen med den foreløpige toppmodellen (foto: Privat).

Nytt IR-PTZ-kamera fra Detec

Detec er på markedet med nok et nytt kamera i sin egen portefølje. Denne gangen presenterer de et kompakt pan-tilt-zoom IP-kamera, blant annet med innebygd IR-lys som rekker 100 meter.

Publisert

– Det nye IP-PTZ-kameraet med innebygd IR-lys vil bli en av våre bestselgere, hevder Detec.

– Pan-tilt-zoom-kameraet har 20 x optisk zoom og innebygd IR-lys med rekkevidde på 100meter. I tillegg har de full HD-oppløsning, 360 graders panorering uten endestopp, digital wide dynamic range, toveis lyd, IP66 beskyttelsesgrad og Hi-PoE strømforsyning, skriver Detec i en pressemelding som fortsetter slik:

– I tillegg er kameraet svært lett, kun et par kilo. Det er også svært kompakt; bare 16 centimeter i diameter og 30 centimeter i høyde.

Ifølge salgs- og markedskonsulent Stig Norman Olsen vil kameraet i mange tilfeller, spesielt på avstander fra 30 til 100 meter, kunne erstatte faste kameraer.

– Det nye kameraet har enkel installasjon uten behov for justering, finjustering og etterjustering. Med faste kameraer må brakett, linse og IR-lampe justeres manuelt for å få riktig utsnitt, fokus og lyssetting. Kameraet styres via programvare, og man har mye enklere og større fleksibilitet i forhold til bildeutsnitt, samt automatisert fokus og innebygd IR-lys som automatisk vurderer behovet og tilpasser rekkevidde til utsnitt, sier Olsen.

Han karakteriserer det som åpenbare fordeler at man med PTZ-kameraet, gjennom en operatør som følger bildene i sanntid, kan ta manuell kontroll over kameraet ved å styre og zoome inn på objekter av spesiell interesse.

– Med Detec Next VMS kan man sette opp kameraet til å gå tilbake til predefinert grunnposisjon en viss tid etter manuell kontroll opphører. Man er heller ikke avhengig av å ha en operatør som til enhver tid ser på bilder. Man kan sette opp «vaktrunder», hvor kameraet automatisk bytter mellom flere gitte predefinerte posisjoner til gitte tider, for så å gå tilbake til grunnposisjon. Det er også mulig å sette opp kameraet til automatisk å peke på nærliggende alarmkilder, som for eksempel et fast kamera med videoanalyse som detekterer en inntrenger, eller en infrarød detektor som detekterer et objekt. Ved hendelser kan vaktpersonell varsles, og PTZ-kameraet sikrer at alt fanges på video, sier Olsen.

Sammen med lanseringen av det nye kameraet (DTC-IRPTZ2MP20XHP), har Detec gitt et nytt, oppdatert design til sitt første IR-PTZ-kamera. Dette har 36 x optisk zoom, 200 meter rekkevidde på infrarødt lys, 360 graders panorering uten endestopp, 120dB Wide Dynamic Range og Ultra Hi-PoE. Så langt er dette Detec sin toppmodell.

Detec AS er en av Norges ledende spesialister innen videoovervåking og har drevet med distribusjon av videoovervåkingsprodukter siden tidlig på 80-tallet. De har dessuten drevet med utvikling av programvare for videoovervåking siden 1992. I 2016 kom Detec med sin egen kameraportefølje i eget navn.

Powered by Labrador CMS