Thomas Høyem (b.v.), Morten Sandberg, Tor Willy Pederesen (f.v.), Stellan Johansen, Jahn Gulbrandsen (begge Oneco), Ragnar Gullhaugen og Tore Fremstad var alle tilstede på signeringen i dag (foto: Privat).
Thomas Høyem (b.v.), Morten Sandberg, Tor Willy Pederesen (f.v.), Stellan Johansen, Jahn Gulbrandsen (begge Oneco), Ragnar Gullhaugen og Tore Fremstad var alle tilstede på signeringen i dag (foto: Privat).

Oneco leverer til Akershus Kollektivterminaler

Sikkerhetsavdelingen hos Oneco Technologies signerte i dag avtale om leveranse av kameraovervåking til Akershus Kollektivterminaler. Selskapet, som tidligere er tildelt betydelige leveranser til Livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo, blir nå også Lenel-partner.

Publisert

Det var i fjor høst at Oneco Technologies offentliggjorde at de ønsket å satse på sikkerhet. I dag konstaterer de at avdelingen, som ledes av Stellan Johansen, seiler i medvind.

Stellan Johansen er derfor generelt svært godt fornøyd, og ekstra lykkelig over at Oneco Technologies har blitt partner til Lenel Nordic.

– Lenel er vårt største satsnings-produkt når det gjelder adgangskontroll. Vi er allerede i gang med kursing av våre ansatte, og ser frem til å bruke ressursene vi har i hele landet som ambassadører for denne plattformen, sier Johansen.

Den kommersielle avgjørelsen om å slippe Oneco inn i Lenel-nettverket ble tatt i Norge. Hovedkontoret for Europa, som ligger i Brüssel, tok den endelige beslutningen etter en grundig bakgrunnssjekk. Kontrakten signeres formelt i morgen, torsdag.

– Det stilles strenge krav til hvem som får lov til å representere oss. Fra før er Nokas, Securitas, Caverion og Stanley Security norske Lenel-partnere, sier area sales manager Kent Solberg.

– Forventninger om at Oneco Technologies vil bidra til å penetrere nye markeder for oss, er en av grunnene til at vi inngår partnerskap med dem. De har dessuten fått med seg sterke navn fra den norske sikkerhetsbransjen, og flere av dem har allerede solid erfaring fra vår plattform, sier Solberg.

Knut Erik Melstrøm leder selskapets IKT-divisjon og Stellan Johansen har fått ansvaret for sikkerhetssatsingen. Jahn Gulbrandsen, som ble ansatt først av de tre, er salgssjef.

– Fordelen med Lenel er den åpne plattformen med flere hundre integrasjoner, stor fleksibilitet og betydelig skalerbarhet, sier Solberg.

– Vi har en organisasjon som jeg er overbevist om at kommer til å innfri Lenels forventninger, kommenterer Stellan Johansen.

Kameraovervåking

Innledningsvis nevnte rammeavtale mellom Akershus Kollektivterminaler FKF (AKT) og Oneco Technologies, omfatter i første omgang komplett kameraovervåking til fire terminaler. Ved behov kan det også bli flere. Med komplett overvåking menes alle nødvendige komponenter og programvare, samt implementering, utvikling, service og vedlikehold.

Varigheten er på to år med opsjon på ett pluss ett år.

Akershus Kollektivterminaler FKF (AKT) eies av Akershus fylkeskommune. Selskapet er ansvarlig for forvaltning, drift og vedlikehold av Lillestrøm Bussterminal, samt et større antall ubetjente buss- og fergeterminaler i Akershus.

I tillegg har AKT forvaltnings-, drifts- og vedlikeholdsansvaret for Oslo Bussterminal på vegne av Vaterland Bussterminal AS. Fra september 2018 vil AKT dessuten få ansvaret for drift av cirka 200 holdeplasser i Asker og Bærum. I de påfølgende to årene vil AKT puljevis overta driftsansvaret for alle bussterminaler langs fylkes- og riksveiene i Akershus.

– Dette er en kontrakt som er svært viktig for oss. Installasjonen utgjør på kort sikt 2,3 millioner kroner. I tillegg kommer service og vedlikehold. I denne avtalen er det levert utstyr fra Avigilon, som blant annet har bistått oss med demonstrasjoner og design gjennom helel prosessen. For Oneco Technologies Sikkerhet Oslo, er dette vår første store ordre og en meget god referanse å ha med videre, sier Stellan Johansen.

Oneco fikk tidligere i år avtale med Statsbygg om leveranse av elektro- og svakstrømsinstallasjon til Livsvitenskapsbygget som skal bygges ved Universitetet i Oslo. Med sine 67 000 m2 blir dette Norges største enkeltstående universitetsbygg. Det skal ha fleksible løsninger slik at det kan tilpasses utviklingen innen forskning, innovasjon og utdanning. Bygningen skal være arbeidsplass for om lag 1000 ansatte og 1600 studenter som skal drive med forskning og undervisning innen livsvitenskap, kjemi og farmasi.

Powered by Labrador CMS