En vekter fra PSS Securitas ble skallet i ansiktet under tjeneste som ordensvakt på Gamle Christiania (Gamla) i Oslo.

Skallet ordensvakt til blods

– Nikking mot hodet har stort skadepotensiale. Det er skjerpende at volden ble utøvet mot en vakt på et utested, slår Oslo tingrett fast.

Publisert

En mann tidlig i 30-årene er dømt til fengsel i 24 dager for å ha skallet en av ordensvaktene på utestedet Gamla, Gamle Christiania, i Oslo. To av dagene er allerede sonet i form av varetekt.

Mannen må også betale 7.000 kroner i oppreisning til vekteren.

Voldshendelsen skjedde 15. desember i fjor. På grunn av beruselse ble den domfelte gjesten på Gamla forsøkt geleidet ut av ordensvakten.

– Plutselig snudde tiltalte seg og nikket ordensvakten i ansiktet slik at sistnevnte begynte å blø neseblod. Han blødde såpass mye at han selv ble tilgriset av blod, og først da flere vektere kom til fikk de i fellesskap kontroll på tiltalte, heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Domfelte er tidligere ustraffet og har en psykiatrisk sykehistorie med blant annet sosial angst. Han er ifølge tingretten i fult arbeid, men går til behandling hos DPS. Tingretten ser det som viktig at han får fortsette denne behandlingen. På tross av dette, er det konkludert slik:

– Retten er etter en helhetsvurdering kommet til at det ikke er grunnlag for samfunnsstraff eller betinget reaksjon, heter det i dommen.

Powered by Labrador CMS