Utestedet i Nordland slipper å møte i retten etter at de ble beskyldt for å ha drevet uten godkjent ordensvakt. Saken er henlagt.

Korona-hensyn bidro til henleggelse av straffesak

Utestedet i Nordland som sto i fare for å måtte møte i retten for å ha holdt åpent uten godkjent ordensvakt, er frikjent. Påtalemyndigheten tok blant annet korona-hensyn da de henla saken.

Publisert

Nordland politidistrikt utstedte i fjor høst et forelegg på 18.000 kroner til et utested.

Årsaken var at påtalemyndigheten beskyldte dem for, i perioden 30. august til 3. november i 2019, å drive servering uten å ha godkjent ordensvakt.

Det ble også fra påtalemyndighetens side påstått at de heller ikke 23. mai i 2020 hadde godkjent ordensvakt på plass.

Da utestedet nektet å vedta forelegget, ble saken oversendt til tingretten, og det ble i den forbindelse varslet at boten ville øke til 22.000 kroner dersom det opprinnelige forelegget ikke ble vedtatt.

Aktuell Sikkerhet har tidligere omtalt forelegget, og skrev da at politiadvokat Joachim Nymann ville se på saken på nytt. Det bestemte han seg for etter at advokat Vegard Rosenvinge Lauvdahl, på vegne av utestedet, argumenterte for ny vurdering.

Når det gjelder den ene kvelden i mai i 2020, har påtalemyndigheten ifølge Nymann latt tvilen komme utestedet til gode, og han sier at dette forholdet er henlagt på bevisets stilling.

Også det andre forholdet, som gjelder for en periode på litt over to måneder i 2019, velger påtalemyndigheten å ikke straffeforfølge.

– Vi mener det er begått lovbrudd i denne perioden, men en helhetsvurdering er at også denne posten i forelegget henlegges. Det skjedde langt tilbake i tid, og vi er inne i en tøff tid for utelivsbransjen som er hardt rammet av korona-pandemien. En foretaksstraff vil ikke gjøre situasjonen noe bedre, sier Nymann.

Advokat Vegard Rosenvinge Lauvdahl sier, på vegne av utestedet, at de er fornøyde med politiets nye vurdering av saken.

– Vi vant så å si frem med all vår argumentasjon. Saken burde aldri vært opprettet, sier han.

Powered by Labrador CMS