Politistasjonen på Grønland i Oslo
Oslo-politiet hadde pålagt utestedet å ha godkjent ordensvakthold, men ifølge påtalemyndigheten ble ikke dette overholdt. Nå møtes partene i retten.

Utested manglet ordensvakt:
– Nekter å vedta bot

Et utested i Oslo ble for halvannet år siden ilagt forelegg for ikke å ha et fulgt pålegg om godkjent ordensvakthold. Bota er ikke vedtatt, og innehaveren må nå møte i tingretten.

Publisert

Det var en natt i oktober i 2022 at politiet mener utestedet ikke hadde godkjent ordensvakthold på plass. Det på tross av politidistriktets vedtak om nettopp det.

Forkynt for eieren

Vedtaket om ordensvakt-kravet ble fattet noen dager tidligere, og – ifølge påtalemyndigheten – ble det forkynt for eieren så sent som dagen i forveien.

– Påtalemyndigheten mener at straffskyld i denne saken kan bevises utover enhver rimelig tvil, og at saken bør avgjøres med et forelegg. Forelegget er et tilbud om å gjøre opp straffesaken uten behandling i retten, heter det i forelegget fra Oslo politidistrikt.

Nå, halvannet år senere, er ikke forelegget vedtatt. Det betyr at den ansvarlige for utestedet må møte i tingretten.

24.000 kroner

Opprinnelig forelegg er på 20.000 kroner. Bortens størrelse er basert på at foretaket vedtar forelegget.

– Foretaket er tilbudt en lavere bot i forelegget enn den påstanden som vil bli nedlagt om saken sendes til retten. I retten vil det bli lagt ned påstand om en bot på 24.000 kroner, skriver politiadvokaten som signerte forelegget 16. november i 2022.

Dersom ikke det opprinnelige forelegget vedtas før eventuell rettsbehandling, risikerer selskapet også å bli idømt saksomkostninger til det offentlige.

Powered by Labrador CMS