Sofie Nystrøm (CCIS) og Birgitte Førsund (NorSIS) mener konferansen ga et godt bilde av trendene innenfor databasert kriminalitet.

Dreining mot topp­leder­sjiktet

Dagens Cyber­konferanse viste tydelig at datasikkerhet på få år har tatt skrittet opp fra tekno­logenes domene og inn på topp­leder­nivå.

Publisert

- Det reflekteres også i temaene som tas opp, som har en bredde rundt forretnings­drift i sin helhet, ikke bare selve faget data­sikkerhet. Og blant deltakerne merker vi definitivt en forskjell i hvor de kommer fra. Mens det før var mer typisk med it-sjefer og it-direktører, har vi i dag også salgs­direktører og topp­ledere.

Det sier Birgitte Førsund, kommunikasjons­ansvarlig i NorSIS og en av organisatorene bak dagens Cyber­konferanse.

I overkant av 100 personer fra ulike departementer, næringsliv og akademia deltok på konferansen, som var et samarbeid mellom KPMG, NorSIS og Den britiske ambassade.

- Likevel er det et stykke igjen til å forstå hvordan man faktisk skal håndtere truslene. Vi har på få år kommet mye lenger mer bevisst­gjøringen, men det gjenstår litt på materialiseringen, tilføyer Sofie Nystrøm, direktør for CCIS og konferansier under arrangementet.

Begge er godt fornøyd med oppslutningen om dagens konferanse, som formelt bar tittelen Cyber Crisis Management & Preparedness. Nettopp det at den ble holdt på engelsk og med flere innslag fra Storbritannia, var en stor styrke.

Storbritannias ambassadør i Norge, Sarah Gillett, åpnet Cyberkonferansen.

- Vi har fått tilbakemelding på at det er veldig positivt med en engelsk­talende arena. Storbritannia anses som et foregangsland i it-sikkerhet. Dessuten finnes det mange engelsk­talende i norske organisasjoner. Kanskje er dette den eneste engelsk­talende konferansen om dette temaet i Norge, sier Birgitte Førsund.

- Dette er jo heller ingen nasjonal problem­stilling, sier Sofie Nystrøm og legger til:

- Det kan være lett å grave seg ned i en nasjonale forhold og nasjonal politikk. Storbritannia er et land med høyt utdannings­nivå og god kunnskap om it-sikkerhet generelt i samfunnet. Det er veldig viktig å være åpen for samarbeid. Vi kan ikke låse oss inn i egen sfære.

Faksimile fra Cyberkonferansen i regi av KPMG, NorSIS og Den britiske ambassade.
Powered by Labrador CMS