Aktuell Sikkerhet 2/2023
Det er bare å glede seg: Årets andre utgave av Aktuell Sikkerhet er klar for distribusjon.

– På høy tid

Camilla Stakston mener det er på høy tid at Norsk Sikkerhetsforening ledes av en kvinne. I den nyeste papirutgaven av Aktuell Sikkerhet kan du lese et portrettintervju med den nyvalgte lederen, og mange flere aktuelle nyheter fra sikkerhetsbransjen. Caverions nye og poenggivende studie er en av dem.

Publisert

Nå er det bare å glede seg! Aktuell Sikkerhets andre utgave i år er klar for distribusjon til abonnentene.

Her er noen eksempler på godbitene du kan lese om:

Taxfree-butikkene på Oslo Lufthavn Gardermoen er et yndet mål for tyver, og tre vektere har det travelt med å avsløre dem. Roar Myhrer, Trond Thoresen og Ferdinand Otto Kaltenborn avslørte sju tyver den dagen Aktuell Sikkerhet fulgte dem på jobb.

Faksimile fra Aktuell Sikkerhet 2/2023
Aktuell Sikkerhet har gjennom en dag fulgt vekterne som arbeider for Travel Retail Norway på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Oslo Låsservice er solgt til Kristiansand-bedriften Norlock. Sammenslutningen er et ledd i satsingen på komplette dørmiljøer.

Samspillet mellom politi og vektere er tema i masteroppgaven som Andrine Lillegård og Synne Myhre jobber med. De to studentene ved Høyskolen Kristiania har inntrykk av at det er hos ledelsen samarbeidet stopper.

Faksimile fra Aktuell Sikkerhet 2/2023
Andrine Lillegård og Synne Myhre studerer ved Høyskolen Kristiania. De arbeider med en masteroppgave om hvordan samspillet mellom politi og vektere kan bli bedre.

Øyvind Halnes gir seg etter 13 år i Nosif-styret. Camilla Stakston er hans etterfølger – og dermed tidenes første kvinnelige leder av Norsk Sikkerhetsforening.

– På høy tid, mener den nye lederen. I et portrettintervju forteller hun om oppveksten i ei fjellbygd i Gudbrandsdalen, og veien derfra til arbeidet med flysikkerhet i Avinor.

Camilla Stakston er nyvalgt leder i Norsk Sikkerhetsforening. Hun jobber i dag i Avinor.
Camilla Stakston er nyvalgt leder i Norsk Sikkerhetsforening. Hun jobber i dag i Avinor.

Oneco Technologies offentliggjorde i 2018 at de skulle etablere egen sikkerhetsdivisjon. I fjor omsatte den for 140 millioner kroner. – Vi opplever en klondykestemning, sier Stellan Johansen.

Norsk senter for informasjonssikring har vært i hardt vær den siste tiden. Les om den dramatiske økonomien og hvordan den nye lederen tenker seg driften fremover.

Avarn Security sliter som mange andre med å skaffe nok vektere. Et nytt rekrutteringsforsøk i form av speed-dating ble nylig en suksess, og flere enn 20 vektere ble ansatt.

Ni sider fra Sectech. På disse finner du sannsynligvis bilde av flere bekjente fra sikkerhetsbransjen. Messa satte ny rekord i år, og arrangøren AR Media International garanterer gjentakelse om to år.

Faksimile fra Aktuell Sikkerhet 2/2023
Sectech var i vår større enn noen gang i Norge. Suksessen kommer tilbake om to år. I den siste utgaven av Aktuell Sikkerhet er det ni sider med stoff fra messa.

Eaton Hernis satser i Arendal. Aktuell Sikkerhet har besøkt den nylig åpnede fabrikken som produserer kameraer for tøffe forhold.

Serviceteknikk i smarte bygg. Det er navnet på et nytt, poengivende studie som Caverion står bak. De samarbeider med Fagskolen i Innlandet og Fagskolen i Vestfold og Telemark. Målet er å sikre morgendagens behov for serviceteknikere. Caverion trenger nesten 700 nye medarbeidere for å nå produksjonsmålet i 2025.

Faksimile fra Aktuell Sikkerhet 2/2023
For å sikre nødvendig rekruttering og beholde eksisterende medarbeidere har Caverion laget det nye og poenggivende studiet «Serviceteknikk i smarte bygg».

Michael Piotraschke møtte Aktuell Sikkerhet på fagmessa ISH i Frankfurt. Han fortalte om en sjudobling av cyberkriminelle på phisketur etter covidtiden.

Garda Sikring lykkes godt med sitt høysikkerhetsseminar i vår. 60 tilhørere møtte opp, hvorav en firedel av dem representerte offentlig sektor.

William Eiendom bygger en helt ny bydel i Tromsø. Les hvorfor de valgte adgangskontroll fra Salto Systems.

Certego har vunnet sin fjerde Forsvarsbygg-avtale. – En veldig viktig avtale for oss. Den leveres av avdelingen i Harstad, sier Knut Willy Rydz Larsen.

HER KAN DU BESTILLE ABONNEMENT PÅ AKTUELL SIKKERHET

Powered by Labrador CMS