Aktuell Sikkerhet 1/2017

NYTT NUMMER: 31 av sakene som ble iretteført i Oslo tinghus i fjor krevde væpnet politivakthold. Dette var mer enn en dobling fra 2014. Nå skjerpes sikkerheten, og heretter blir det like strengt å komme seg inn i tinghuset som det er å passere sikkerhetskontrollen på en flyplass. Se hva du kan lese om i nyeste Aktuell Sikkerhet.

Publisert

Aktuell Sikkerhet nummer 1/2017 er på vei ut til abonnentene, og i denne utgaven kan du lese om følgende:

LEDER

Begeistring og provokasjon gjennom 20 år
«Det er med stor undring vi registrerer at for eksempel Oslo politidistrikt, Sporveien og Høgskolen i Oslo og Akershus er blant dem som bruker vektere fra selskaper uten tariffavtale.»
Les lederartikkelen her

KAMERAOVERVÅKING

Clas Ohlson standardiserer overvåking
Clas Ohlson rehabiliterer og nyåpner til sammen 12 norske butikker i år. Alle utstyres med overvåkingsanlegg fra Gateway Varesikring hentet fra Kamtek.

LÅSESMEDTREFF

– Vi må henge med i utviklingen
Foreningen Norske Låsesmeder samlet nær 500 deltakere på sitt årlige treff i januar. 40-årsjubilanten er bevisst på at bransjen må bli flinkere til å fokusere på sikring av data.

LÅSESMED UTVIDER

Karlsen og Kildahl satser sammen
Låsesmedmester Arve Karlsen endrer navn til Låssenteret AS og utvider med egen Oslo-avdeling. – Der vil vi løpet av kort tid vokse oss større enn hovedkontoret på Sørlandet, smiler Knut Kildahl.

FYSISK SIKKERHET

Tinghuset innfører permanent sikkerhetskontroll
31 av sakene som ble iretteført i Oslo tinghus i fjor krevde væpnet politivakthold. Dette var mer enn en dobling fra 2014. Nå skjerpes sikkerheten, og heretter blir det like strengt å komme seg inn i tinghuset som det er å passere sikkerhetskontrollen på en flyplass.

– Stolte og ydmyke
Om kort tid er Securitas tilbake for å ivareta sikkerheten i Oslo tinghus. Cirka 20 ansatte vil de neste årene være knyttet til oppdraget, som blant annet omfatter den nye sikkerhetskontrollen.

VELFERDSTEKNOLOGI

– Sammen er vi gode
Stanley Security satser for fullt på velferdsteknologi. Selskapet leverer allerede løsninger til to kommuner, og ansetter i disse dager helsepersonell til sitt døgnbemannende responssenter.

ID-TYVERI

– Snakker med to tunger om identitet
– Sikkerhetsfolk er for strenge, mener myndighetene. – Sikkerhetsfolk er ikke strenge nok, mener myndighetene.

– Flere må sikre postkassa
Mer enn halvparten av postkassene som Stansefabrikken leverer til eneboliger, rekkehus og tomannsboliger er uten lås. Det står i sterk kontrast til at sju av ti nordmenn anser ID-tyveri som den største trusselen mot personvernet.

SECURITY DIVAS

Sikkert som banken, men helt uten bank
Verdier og tillit kommer til å bygge på teknologi, ikke på penger. Snart får bankene mindre å si når det skal overføres verdier. Den spådommen kommer fra banknæringen selv.

Flere nyheter fra Security Divas-konferansen på Gjøvik

FLYPLASSIKKERHET

– Køtiden er redusert
Sikkerhetsdirektør Mats Paulsson i Swedavia sier at farten i sikkerhetskontrollen på Arlanda er større etter 1. februar enn den var før. Dette er datoen da Lena Johansson og kollegene i Nokas overtok ansvaret for sikkerhetskontrollen på Sveriges hovedflyplass.

ALARMANLEGG

Dømt til å betale gullsmed etter innbrudd
Olav Thon-eide Amfi Drift AS er dømt til å betale 1.058.000 kroner i erstatning til en innbruddsrammet gullsmed. Lagmannsretten mener Amfi Drift utviste uaktsomhet fordi alarmsensoren som kunne oppdaget tyvene var utkoblet.

TEKNIKK

– Kompetansen har økt med utviklingen
Rekordfart er en av beskrivelsene som passer godt på utviklingen av teknologien som Last Mile Communication har vært en del av i snart 20 år. Nå om dagen gir selskapet full gass med eget road-show om kameraovervåking rundt i Norge.

BRANNVARSLING

«110-prosjektet» ble suksess for Omsorgsbygg
Økt sikkerhet for bygg og brukere er resultatet etter at Omsorgsbygg Oslo KF valgte automatisk brann alarmoverføring med kontinuerlig overvåking fra AddSecure. – Vi vil hele tiden forbedre oss, og lar ikke overvåkingen bli en sovepute for ytterligere brannreduserende tiltak.

SECTECH 2017

Teknikk, personvern og IoT
15 år etter at Sectech kom til Norge, forlater messen Oslo til fordel for Norges Varemesse på Lillestrøm. Midt i mars er det klart for to intensive dager med fokus på sikkerhetsteknikk.

NASJONAL SIKKERHET

Det usannsynlige innen sikring?
Ved utvikling av beskyttelse for et bygg eller en virksomhet mot tilsiktede handlinger – altså når noen med vilje ønsker å ramme deg og ditt, har det vært vanlig å velge informasjon ut i fra hvor vanlig hendelsene er. Det vil si at man har vurdert det slik at det som skjer oftere enn noe annet blir viktigere. Ved å velge informasjon og beskyttelse
Artikkelen er skrevet av Rolf JulluM, sJefingeniøR fysisk sikkeRheT og beskyTTelse, i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM)

SAMFUNNSSIKKERHET

Samvirkeprinsippet – Plattform for felles kunnskapsutvikling
Samvirke som begrep har fått et godt fotfeste etter 22.juli terroren. Å finne hverandre, lære hverandres kapasiteter å kjenne og identifisere gjensidige avhengigheter mellom beredskapsaktører, er sentrale deler som inngår i samvirkeprinsippet.
Osman M. Ibrahim, risk manager, har en fast spalte om samfunnsikkerhet.

KRIMINALITET OG SIKRING

Kriminalitetsutvalget i NSR
De ulike utvalgene i NSR er et viktig verktøy i forebygging av kriminalitet mot næringslivet og offentlig sektor. Målet er deling av kunnskap, erfaring og kompetanse også mellom utvalgene. Foruten Kriminalitetsutvalget, organiserer NSR Informasjonssikkerhetsutvalget, Sikringsutvalget og Utvalg for Internasjonale Virksomheter.
Artikkelen er skrevet av seniorrådgiver Anette Tinglum, Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR)

DEBATT

– Et iskaldt gufs fra fortiden
De siste ukene har forbundet nok en gang opplevd iskalde gufs fra fortida – hvor norske arbeidsgivere nekter sine ansatte noe så selvsagt som en tariffavtale som ivaretar deres grunnleggende rettigheter om trygg lønn og arbeidstid.
Kronikk skrevet av Erna Hagensen, forbundsleder i Norsk Arbeidsmandsforbund.

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om  sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS