Aktuell Sikkerhet 1/2019

Hvert år havner flere personer i vannet langs kaia i Trondheim. Noen frivillig og andre høyst ufrivillig. Kjell Ivar Andersen mener at termisk kameraovervåking med alarm vil kunne redde liv, forenkle redningsarbeidet og redusere samfunnskostnadene. Se hva du kan lese om i Aktuell Sikkerhet 1/2019 her.

Publisert

I Aktuell Sikkerhet 1/2019 kan du lese om følgende:

LEDER:

– Avgjørende for å redde liv
«For bare noen få år siden satt det langt inne for mange politifolk å erkjenne hvilken nyttig ressurs vekterne kan være.»
Les lederartikkelen her

OVERVÅKINGSKAMERA OG VAKTHOLD

– Vekternes innsats kan være avgjørende i vårt arbeid for å redde liv.
Når landets nødetater trener på samhandling i såkalte Plivo-situasjoner; pågående livstruende vold, har sikkerhetsbransjen ofte en svært viktig rolle: – Vekternes bruk av overvåkingsanlegg og deres detaljkunnskap om åstedet, kan være avgjørende i vårt arbeid for å redde liv.

– Nye muligheter til å bygge trygghet
I Trøndelag ser de allerede resultater av samhandlingsavtalen som ble signert i desember:
– Sikkerhetsbransjen og politiet har ulike roller, men det finnes likevel et betydelig handlingsrom hvor vi sammen kan forebygge og bekjempe kriminalitet.
Det sier næringslivskontakt Terje Lunde i Trøndelag politidistrikt.

Nokas-comeback hos Equinor
Nokas skal heretter sikre 17 Equinor-lokasjoner i Norge. Det er klart etter at sikkerhetsselskapet nylig signerte en langsiktig underleverandør-avtale med FM-giganten.

– Politiets tilstedeværelse løser ikke problemet
Olav Thons sikkerhetssjef er oppgitt over det han oppfatter som fraværende kommunal handlingsevne overfor det åpne rusmiljøet i Brugata. – Men politiets innsats – den imponerer meg for tiden, sier Ola Stavnsborg.

FYSISK SIKRING

– Viktig å ikke etablere betongbunkere for enhver pris
Mil Sec Norge AS har de siste 15 årene levert nærmere 30 retrett-rom, eller såkalte panikkrom til truede nordmenn. Halvparten av mottakerne er myndighetspersoner, mens resten er profilerte og godt bemidlede næringslivsaktører.

TRONDHEIM SISTE TRE ÅR:
FLERE ENN 30 TATT OPP FRA VANNET

– Termisk kameraløsning kan redde liv
Hvert år havner flere personer i vannet langs kaia i Trondheim. Noen frivillig og andre høyst ufrivillig. Kjell Ivar Andersen mener at termisk kameraovervåking med alarm vil kunne redde liv, forenkle redningsarbeidet og redusere samfunnskostnadene.

– Folk er ikke lenger så bevisste på egen sikkerhet
Trondheim Havn ser det som nødvendig å få gjennomført en risikovurdering av sine sentrumsnære kai-områder.

TEKNIKK

– Hele dørmiljøet på ett sted
De låser med Aptus og passer på brann med Sfty. GK Sikkerhet bygger seg opp på digital sikkerhet for sameier og borettslag. – Vi kan ta hele dørmiljøet, sier Kenneth Furesund.

Blir komplett sikkerhetsleverandør
32 sikkerhetskonsulenter fra Certego møttes nylig for å forberede kampen om det komplette sikkerhetsmarkedet. Selskapet øker nå satsingen på kameraovervåking og alarm i kombinasjon med lås, beslag og adgangskontroll.

LÅSESMEDTREFF

Rekord-deltakelse
Med en vekst på 110 deltakere fra i fjor, satte Foreningen Norske Låsesmeder i år kjemperekord med 640 gjester på sitt tradisjonsrike låsesmedtreff.

Rivaler på treff
Certego og Låssenteret kjemper hver dag i det samme markedet, både når det gjelder arbeidskraft og kunder. Under Låsesmedtreffet på Lillehammer pustet sjefene ut og tok seg tid til en prat med hverandre.

Nytt utdanningsløp og ny lærlingelogg
– Endelig kommer låsesmedfaget inn i utdanningsprogrammet for elektrofag! Det sier Knut Kildahl i Foreningen Norske Låsesmeder – med full støtte fra Åge Lauritzen i Nelfo. De to organisasjonene har i fellesskap tilpasset en digital lærlingelogg til bruk fra første skoledag og ut læretiden.

ADGANGSKONTROLL

Nøkkelfri fremtid hos Sit
I den berømte studentbyen Moholt 50:50 har det aldri vært brukt en eneste nøkkel. Dette er starten på det som kan bli en nøkkel-løs tilværelse i samtlige bygg som Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim har.

MESSE

50 utstillere er klare
Nå er det like før Deniz Baykal og hennes kolleger åpner dørene til Sectech på Norges Varemesse i Lillestrøm.

DATASIKKERHET

Sikkerhetsdamer får eget nettverk
Kvinner i informasjonssikkerhet går fra en årlig konferanse til et helt nettverk. Security Divas vil blant annet bygge opp et eget mentorprogram.

Tar bedragere på kroppsspråket
De prøver å lure deg. Men vet du hva du skal se etter, kan du ta bedragerne. – Hvis du skal avsløre noen, er første bud at du ikke er for kjapp med å fatte beslutninger, sier Live Bressendorf Lindseth.

JUSS OG ARBEIDSMILJØ

Midlertidig ansettelse fra A til F
Hovedregelen i norsk rett er at arbeistakere skal ansettes fast. Det er likevel unntaksvis mulig å ansette midlertidig dersom det er særskilt grunnlag for dette etter arbeidsmiljøloven.
Advokat Benedicte Prøis fra NHO Service og Handel forklarer.

SAMFUNSSIKKERHET

Hybride handlinger
Uavhengig av om det er en statlig eller privat trusselaktør, vil sivilsamfunnet måtte håndtere konsekvensene fordi slike handlinger forekommer i gråsonen mellom krig og fred.
Osman M. Ibrahim, risk manager, med fast spalte om samfunnssikkerhet.

FASTE SIDER

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om  sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS