Aktuell Sikkerhet 1/2021 er ute nå

De skal være best i verden på å stoppe juks med ansiktsgjenkjenning. Norske Mobai har allerede fått EU til å ta i bruk den nye teknologien.

Publisert

– Mange store er gode på ansiktsgjenkjenning. Vi skal være blant de beste på det, også. Men på sikker gjenkjenning, der skal vi være best i verden!

Det sier Brage Strand. Han er daglig leder i Mobai. Selskapet startet for halvannet år siden.

Det begynte med forskning på NTNU på Gjøvik. Strand er slett ikke beskjeden på forskernes vegne:

– Forskergruppen på den norske biometrilabben er verdensledende innen en nisje i biometri, sier han.

I Aktuell Sikkerhet kan du lese mer om Mobai sine løsninger. I tillegg finner du dette:

Det store verdivalget

LEDER: Det er grunn til å hylle Avarn Security for at de i frykt for selv å bidra til urett, velger seg nye veier.
Les lederartikkelen her

Ronny Sæther: Norsk ekspert i internasjonal reise-standardisering

Nå er det hjelp å få med å reise sikkert. Ronny Sæther prøver å få flere til å ta reiserisiko på alvor.

Truet vektere – må i fengsel

Ved to anledninger i løpet av en times tid, kom mannen i 20-årene med alvorlige trusler mot to vektere. Nå må han i fengsel.

Dataangrep koster totningene millioner

Det tar et halvt år før kommunen er oppe og går igjen som normalt. Foreløpig har historiens største dataangrep mot en norsk kommune kostet Østre Toten seks millioner kroner.

Sikrer og administrerer med nye kameraer

Campingplasser er trege, mens golfbaner ligger langt fremme. Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad satser på kameraovervåking til begge deler.

Lykkelig som liten og norskeid

Dørteknikk Midt-Norge AS ble etablert i 2017 da tre kolleger forlot sin daværende arbeidsgiver for å starte egen virksomhet. To år senere oppnådde de et driftsresultat på imponerende to millioner kroner av en omsetning på 13 millioner.

Leverer til Forsvaret for over 80 millioner

Certego høstet godt da Forsvaret nylig fordelte sju kontrakter innenfor lås og beslag. En veldig verdifull avtale for oss, sier administrerende direktør Rolf Gunnar Reisænen.

Oslo Bussterminal: Videoanalyse revolusjonerer sikkerheten

Kamerasystemet som er installert i Oslo Bussterminal de siste par årene, løfter ifølge Jafar Altememy sikkerheten mange hakk. Cirka 70.000 mennesker er innom på en normal hverdag.

Sa opp fast jobb for å starte egen virksomhet: – Har ikke sett meg tilbake en eneste dag

Hans Kvam tok utdannelse som møbelsnekker, men endret tidlig kursen i retning den tekniske delen av sikkerhetsbransjen. Etter 30 år som ansatt, satser han nå fullt og helt som rådgiver med eget firma.

– Bransjen må satse mer på elever og lærlinger

Hans Kvam mener sikkerhetsbransjen har mye å lære av IT- og elektrobransjen. Han ivrer for at det må satses mer på yngre krefter.

RCO kjøper Easy Access: Tysk og amerikansk satsing gir arbeidsplasser

Norske Easy Access AS får svenske RCO Security som ny majoritetseier. Gründer-selskapet, som leverer biometriske og elektroniske låse- og sikkerhetsløsninger, jobber nå for å komme inn i Tyskland og Amerika.

Aktuell Sikkerhet

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bladet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Øver seg frem til doktorgrad

Hun tar doktorgraden på cyberøvelser. Grethe Østby forsker på hvordan du kan forberede deg best mulig på å sikre informasjonen din.

Leverer sykehus-sikkerhet på hjemmebane

Prosero-bedriften Securinord er tildelt levering av låsesmedtjenester til to sykehus i Nord-Norge. I løpet av fire år vil installasjons- og vedlikeholdsarbeidet trolig gi Harstad-bedriften en omsetning på langt over to millioner kroner.

Covid-19: Kapasiteter på individnivå

Å si noe om fremtiden mens en krise pågår er risikoatferd. Men vi kan likevel anta at på et tidspunkt der framme, vil lærdom fra pandemien bidra til å styrke fremtidens beredskap. Vi har allerede erfart at beredskap handler om å bruke alle krefter...
Osman M. Ibrahim, risk manager, med fast spalte om samfunnssikkerhet.

Ansattes personvern under koronapandemien

Personvernregelverket skal sikre et tilstrekkelig vern av personopplysninger. Samtidig inneholder personvernregelverket regler om at arbeidsgivere kan behandle særlige kategorier av personopplysninger når det er nødvendig for å gjennomføre arbeidsrettslige plikter eller rettigheter.
Advokatfullmektig Helle Olufsen i NHO Service og Handel.

FASTE SIDER

Bransjenytt
Flere sider med bransjenyheter

Nytt om navn
Nyheter om folk i bransjen

Sikkerhetsmarkedet
Se nettutgaven her

Sikkerhetskalenderen
Se nettutgaven her

Powered by Labrador CMS