Aktuell Sikkerhet 2/2016

Forsvarsbygg har valgt Nokas Teknikk som hovedleverandør av sikkerhetssystemer. Prestisjekontrakten markerer en milepæl i selskapets arbeid for å bli ledende totalleverandør av sikkerhetsløsninger i Norge. Se hva du kan lese om i Aktuell Sikkerhet 2/2016

Publisert

Aktuell Sikkerhet avdekker sikkerhets- og risikobehov, og gir faginformasjon om sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

I denne utgaven kan du lese om:

Leder: – Det er en del av gamet
Det sa en politimann ifølge NRK da han nylig vitnet mot ei jente som hadde slått og lugget ham mens han var på jobb. En del av gamet?
Les lederartikkelen her

VM-sikkerheten ble fulltreffer
Ni VM-medaljer til skiskytterne på hjemmebane overrasket mange, men ingen ble forundret over mesterskapets trygge rammer. – Sikkerhetstiltakene satt som en innertier. Med grundig planlegging i forkant, forventet vi heller ikke noe annet, smiler Ola Dagfinn Johansen.

Avslørte avlytting etter kontrakts-tap
Etter at et norsk selskap tapte en milliardkontrakt, fant etterforskere fra GSS en mobiltelefon tapet oppunder virksomhetens møtebord. – Industrispionasje er et stort problem. Norsk næringsliv er naivt.

Sikkerhetsklarerer alle ansatte for lokalt å betjene Forsvarsbygg
Forsvarsbygg har valgt Nokas Teknikk som hovedleverandør av sikkerhetssystemer. Prestisjekontrakten markerer en milepæl i selskapets arbeid for å bli ledende totalleverandør av sikkerhetsløsninger i Norge.

Forbedret driftsresultatet fra - 53 til + 49 mill.
Nokas Cash Handling i Sverige har de siste årene gjennomgått en gedigen snuoperasjon i form av kostnadskutt, oppkjøp og andre strategiske grep. Divisjonen som tapte over 50 millioner kroner der i 2012, tjente i fjor tett oppunder 50 millioner kroner.

Overtar sikkerhetskontrollen på Arlanda
Nokas-konsernet jubler over å ha fått sin første flyplass-ordre utenfor Norge. I inntil sju år fremover skal de levere sikkerhetstjenester på Stockholm Arlanda Airport for hele to milliarder kroner.

Ny Stanley-leder satser på vekst
Espen Winther Knudsen er ansatt som toppsjef i Stanley Security for å skape ytterligere lønnsom vekst. For å få dette til vil han blant annet tenke «ut av boksen» og finne forbedringspotensial hos selskapets 330 ansatte.

Samler kompetanse i egen organisasjon
Etter 23 år i den private sikkerhetsbransjen er Pål-André Hansen sentral i etableringen av kommunalt vaktselskap i Fredrikstad. – Dette er spennende! Vekterne blir godt mottatt og byråkratiet er, ikke uventet, langt bedre enn sitt rykte, smiler han.

– Usikker på lønnsomheten
Fagsjef Runar Karlsen i NHO Service er ikke overbevist om at vakt-satsingen i Fredrikstad kommune blir økonomisk fordelaktig eller kvalitativt bedre enn hva private leverer.

Gleder seg over stor vekst
Da Ola Degerdal begynte i Salto Systems for fire år siden, sysselsatte den spanske adgangskontrollvirksomheten to og et halvt årsverk i Norge. Etter kjøpet av Ulsec i fjor sommer, teller de nå sju ansatte.

– Ansvaret skyves unna
Roger Johnsen hevder at datakriminaliteten har utviklet seg i en alvorlig retning de siste to årene. Samtidig ser han at mange skyver til side eget ansvar for å kunne være sikker på nett.

Datasikkerhet inn på styrerommene
Spørsmålet er ikke lenger om, men når nettverket ditt blir infisert. Angrepene er blitt mye mer utspekulerte og må møtes med åpenhet og samarbeid.

Fagartikkel:
Samvirkeprinsippets utfordringer
Osman M. Ibrahim, risk manager, har en fast spalte om samfunnsikkerhet.

Fagartikkel:
– Finnes sårbarheter i ditt system?
Kripos skriver i sin Trendrapport for 2016 om tilretteleggere. Hvordan er det med din virksomhet? Finnes det sårbarheter i ditt system som kan gjøre virksomheten utsatt for kriminalitet?
Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) har en fast spalte om kriminalitet og sikring.

Advokatspalte:
Advarsler i Arbeidsforhold
NHO Service har en fast spalte om juss og arbeidsmiljø

Faste sider:

  • Sikkerhetsmarkedet
  • Sikkerhetskalenderen
  • Nytt om navn

Aktuell Sikkerhet kommer ut seks ganger i året, og er fagbladet for deg som arbeider med sikkerhetsløsninger i privat næringsliv og i det offentlige.

Bestill abonnement her
Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Powered by Labrador CMS